UŽAS

NEKAŽNJENO SILOVAO CURICU STARU 4 GODINE Poglavica je rekao da su monstruma 'bogovi proglasili nevinim' pa ga policija nije ni uhapsila!

 
 iStock

Šef policije u Gani David Asante-Apeatuhas pokrenuo je istragu vezanu uz gnjusan zločin silovanja 4-godišnje djevojčice koji je izazvao zgražanje u cijeloj zemlji, a pod istragom je sada i lokalna policija.

Naime, 18-godišnji osumnjičenik još uvijek nije uhićen, iako je od počinjenja zločina prošlo gotovo dva tjedna. Kako javlja BBC, roditelji napadnutog djeteta kazali su da im je lokalni poglavica kazao kako se ništa ne može poduzeti jer lokalni bogovi, u koje tamošnje stanovništvo vjeruje, smatraju da je osumnjičenik nevin.

Mnogi su svoje ogorčenje postupanjem policijskih vlasti izrazili putem hashtaga #JusticeForHer na društvenim mrežama.

Putem GoFundMe servisa ljudi su donirali više od 5.000 dolara za rekonstruktivnu operaciju malene djevojčice, koja je puštena iz bolnice.

Također, online peticijom traže od državnog odvjetnika da se prekine miješanje tradicijskih vođa u slučajeve silovanja u Gani, gdje "medicinska i pravna pomoć žrtvama silovanja ovisi o ekonomskom i društvenom statusu obitelji žrtve".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:28