SPEKTAKULARNI DOČEK

NEKI SU VEĆ UŠLI U 2020. GODINU Mali pacifički otoci i Novi Zeland već su proslavili novo desetljeće, u 'paklenoj' Australiji se spore oko vatrometa

 
 via REUTERS

Mali pacifički otoci Samoa i Kiribati bili su u utorak prvi koji su ušli u novu godinu i novo desetljeće, a za njima u 2020. već su ušli i stanovnici Novog Zelanda.

Vatromet je održan u glavnom gradu Samoe Apiji, gdje su turisti slavili zajedno sa stanovnicima otoka.

Samoa, koja ima 200.000 stanovnika, odlučila je 2011. promijeniti stranu na datumskoj granici pa sada prva ulazi u novu godinu.

Američka Samoa, smještena dvjestotinjak kilometara dalje od Samoe, bit će zadnja koja će zatvoriti vrata 2019.

Crowds gather to watch New Year's Eve fireworks at South Bank in Brisbane, Australia, December 31, 2019. AAP Image/Dan Peled/via REUTERS  ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE. AUSTRALIA OUT. NEW ZEALAND OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN NEW ZEALAND. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN AUSTRALIA.
via REUTERS

I stanovnici Novog Zelanda dočekali su novu 2020. godinu.

Sada se očekuje spektakularni vatromet u luci u australskom Sydneyu, što je jedna od glavnih atrakcija općenito dočeka Nove godine u svijetu.

Unatoč pozivima da se vatromet otkaže zbog požara u Australiji i peticiji koju je potpisalo više od 280.000 ljudi, vatrogasci su u ponedjeljak dali zeleno svjetlo.

Stotine ljudi stigle su u utorak prije zore u luku kako bi ugrabili najbolja mjesta za gledanje vatrometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:30