PONOVO HOSPITALIZIRAN

Nelson Mandela završio u bolnici zbog dugotrajnih bolova u predjelu abdomena

Mandela se zadnji put u javnosti pojavio u srpnju 2010. na završnici svjetskog nogometnog prvenstva
 AP Photo/Elmond Jiyane, GCIS

JOHANNESBURG - Nelson Mandela, bivši južnoafrički predsjednik, u subotu ujutro završio je u bolnici zbog dugotrajnih i snažnih bolova u predjelu abdomena, no 'osjeća se dobro' i 'ugodno je raspoložen', javlja AFP.

- Uvjeravam bas da je bivši predsjednik dobro - izjavio je glasnogovornik južnoafričkog predsjednika Mac Maharaj.

Mandela je u neimenovanu bolnicu primljen u subotu ujutro nakon što su njegovi liječnici zaključili kako treba pregled specijalista.

- Ne želimo ulaziti u detalje medicinskih problema jer želimo sačuvati privatnost predsjednika Mandele i njegove obitelji - objasnio je Maharaj.

No, dodao je kako se Madiba, kako od milja zovu Mandelu, dulje vrijeme želi na bolove u trbuhu.

Omiljena ikona anti-aparthejda prošlog se mjeseca vratio u svoj dom u Johannesburgu nakon boravka na selu u Eastern Capeu, oko 800 kilometara od glavnog grada Južnoafričke Republike. Tamo je boravio od prošlogodišnjeg primanja u bolnicu gdje završio zbog akutne dišne infekcije.

Mandela se zadnji put u javnosti pojavio u srpnju 2010. na završnici svjetskog nogometnog prvenstva kojemu je domaćin bila Južnoafrička Republika.

Tijekom svoje dugogodišnje političke aktivnosti nagrađen je Nobelovom nagradom za mir 1993. godine, a samo godinu kasnije izabran je za prvog crnačkog predsjednika JAR-a. Nakon odrađivanja jednog mandata, povukao se iz političkog života 1999.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:14