DOVELI JU U ZABLUDU

NEMA DOVOLJNO RIBA U MORU? Žena tužila agenciju za upoznavanje jer nije pronašla muškarca iz snova po svojim kriterijima, sud joj dao ogromnu odštetu

 Ilustracija / Profimedia, Wavebreak

Jedna je razvedena žena u potrazi za bogatim dečkom od elitne dating agencije uspjela dobiti odštetu u visini od 115 tisuća kuna (13.000 britanskih funti), tvrdeći da ju agencija nije uspjela upoznati s muškarcem za kojeg se nadala da će biti 'muškarac njezinih snova i otac njezine djece', piše The Guardian.

Tereza Burki tužila je agenciju Seventy Thirty, smještenu u središtu Londona, za prevaru i dovođenje u zabludu. Jučer je sud izglasao da je agencija zaista obmanjivala poslovne žene predstavljajući svoje članstvo kao 'ekskluzivno'.

Prilikom izricanja presude, sudac Richard Parkes je rekao:

'Ovo je slučaj žene koja je tražila romantičnu vezu, a kaže da je prevarena kako bi svoj novac ostavila na pogrešnom mjestu. Platila je veliku svotu novca agenciji za upoznavanje za koju kaže da je 'dala obećanja, no nije isporučila ono što je obećala'.

47-godišnja Burki, majka troje djece iz Chelseaja, pristupila je toj agenciji za upoznavanje 2013. godine u potrazi za novim partnerom.

'Njezini zahtjevi nisu bili skromni', primjetio je sudac.

Navela je da traži 'sofisticiranog gospodina', po mogućnosti zaposlenog u financijskoj industriji. Bilo joj je važno da s njim može voditi stil života bogataša i da gospodin bude otvoren za međunarodna putovanja. No njezin najvažniji zahtjev odnosio se na to da bi taj muškarac morao biti voljan imati djecu s njom. Ona ih je već imala troje, no oduvijek je htjela četvero djece. Burki je ohrabrilo ono što je pročitala o toj agenciji za upoznavanje, vjerovala je da tim putem može pronaći muškarca kakvog traži i uplatila im 12.600 funti za prijavu.

Sudac je rekao da je tadašnji direktor agencije, Lemarc Thomas, tvrdio da tamo postoji velik broj članova koji su bogati muškarci te da postoji dovoljan broj kandidata koji odgovaraju njezinim potrebama. No to je bilo netočno i obmanjujuće jer je u agenciji za upoznavanje sve skupa bilo tek oko 100 akitivnih muških članova. Taj broj bi se još dodatno znatno smanjio kada bi se među tim članovima tražili samo oni koji odgovaraju svim navedenim kriterijima.

'Da je gospođa Burki znala pravi broj aktivnih članova u agenciji, ne bi im se pridružila. Ugovor s njima je potpisala sa znanjem o lažnim brojkama koje su joj dali', rekao je sudac. U sudskom je postupku Burki tražila povrat novca za članstvo i odštetu za prouzročenu nevolju. Agencija je pak podigla protutužbu vezanu za dvije kritike koje je napisala o njima na internetu.

Sudac joj je dodijelio 12.600 funti odštete za prevaru i 500 funti za time uzrokovane boli. Agenciji je pak dodijeljeno 5.000 funti za odštetu prouzročenu kritikama koje je Burki napisala na internetu.

Osnivačica i direktorica agencije Seventy Thirty, Susie Ambrose, rekla je da je Burki postala članica agencije za upoznavanje s nerealnim očekivanjima o tome koliko će muškaraca tamo upoznati.

'Mi smo ekskluzivna agencija, a ne online dating servis ili masovna mainstream agencija. Mi nemamo tisuće članova jer jednostavno nema toliko slobodnih, bogatih i perspektivnih ljudi', rekla je Ambrose.

'Kako je sama priznala na sudu, Burki nikad nije pročitala naše uvjete i odredbe. Njezine primjedbe o nama smatramo neistinitima i neutemeljenima', dodala je direktorica agencije za upoznavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:37