TUGA U AMERICI

'NEMA TOG HEROJA KOJI BI SE S NJIM MOGAO USPOREDITI' Dječak (15) žrtvovao vlastiti život da spasi sestru (5) od provalnika koji im je upao u kuću

Khyler Edman
 Charlotte County Sheriff Office

Tinejdžer je poginuo u četvrtak tijekom provale pokušavajući zaštititi svoj dom i petogodišnju sestru, javlja CNN.

Policija je pronašla tijelo 15-godišnjeg Khylera Edmana tijekom pretrage kuća u američkom gradu Port Charlotteu nakon dojave da mjestom 'ordinira' provalnik.

Policija je provalnika uhitila, potvrdio je šerif Bill Prummell, a nakon privođenja su policajci otkrili da je muškarac provalio u još jednu kuću i upravo su ondje pronašli mrtvo tijelo hrabrog Khylera.

- Vjerujemo da je tinejdžer pokušao zaštititi kuću i mlađu sestru, rekao je Prummell.

Istražitelji vjeruju da je, nakon provale, došlo do fizičkog obračuna provalnika i 15-godišnjaka, ali da detalje još uvijek ne mogu podijeliti s javnošću. Petogodišnja djevojčica nije ozlijeđena.

Muškarac osumnjičen za ovaj zločin poznat je policiji, ima problema s drogama, a bio je na uvjetnoj u trenutku kad je uhićen.

Još uvijek nije optužen za ubojstvo mladog Erdmana, ali šerif kaže da blisko surađuju s tužiteljstvom kako bi se i to ostvarilo.

- Radimo na tome da tužiteljstvu pribavimo najbolji mogući slučaj kako taj čovjek više ne ugleda svjetlo dana, rekao je Prummell.

Iz slomljene Khylerove obitelji su kratko poručili da je dječak bio 'heroj' i 'zaštitnik svoje sestrice'.

- Nema tog heroja koji bi se s njim mogao usporediti, rekli su.

Svi susjedi za pokojnog dječaka imaju samo riječi hvale. Kažu da je bio odličan učenik u srednjoj školi i omiljen među kolegama.

- Bio je nježna duša, netko na koga bi svatko bio ponosan da mu je sin, izjavila je jedna susjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:24