POSLJEDICE DIVLJANJA

Neredi u Britaniji odnijeli i petu žrtvu: Preminuo muškarac kojeg su pretukli tinedjžeri

Bowesa su do smrti pretukli i opljačkali tinejdžeri nakon što je pokušao ugasiti požar kojeg su ovi izazvali zapalivši kontejner pokraj šoping centra Arcadia
 AFP PHOTO/Carl de Souza

LONDON - Nemiri u britanskoj metropoli odnijeli su i svoju petu žrtvu. Richard Mannington Bowes, 68-godišnji Britanac, kojeg su tijekom nereda u zapadnom Londonu pretukla nekolicina mladića podlegao je ozlijedama u bolnici , javljaju svjetske agencije prenoseći priopćenje londonske policije.

Bowes je pronađen u ponedjeljak kasno navečer kako u nesvijesti leži na ulici u Ealingu, zapadnom Londonu, gdje su prosvjednici opljačkali nekoliko zgrada i zapalili više automobila . Proglašen je mrtvim u četvrtak u 23:52 sata prema CET-u.

Metropolitan policija već je pokrenula istragu.

- To je bio brutalan incident koji je rezultirao bezosjećajnim ubojstvom nedužnog čovjeka - rekao je detektiv John McFarlane.

Bowesa su do smrti pretukli i opljačkali tinejdžeri nakon što je pokušao ugasiti požar kojeg su ovi izazvali zapalivši kontejner pokraj šoping centra Arcadia.

Napadu na muškarca u Londonu svjedočio je jedan policajac koji zbog broja nasilnika nije mogao učiniti ništa nego pričekati pojačanje.

Međutim, policija raspolaže fotografijom jednog od sumnjivaca, dobivenu s nadzornih kamera, te sada javnost moli za pomoć pri identifikaciji nasilnika.

Bowes je peta žrtva nereda u Velikoj Britaniji. Do sada su smrtno stradali još jedan muškarac koji je ustrijeljen u neredima u Croydonu, u južnom Londonu, te trojica mladića u Birminghamu koje je pregazio automobil dok su čuvali svoj posjed od prosvjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:35