KAKVA GREŠKA

NEVIĐEN PROPUST NIZOZEMSKE POLICIJE Više od 2000 građana od njih je dobilo SMS kakvom se ni u ludilu nisu nadali...

 Profimedia, AFP

Nizozemska se policija našla u vrlo nezavidnoj situaciji kad je netko od odgovornih posve slučajno na 1.900 mobitela građana poslao SMS s linkom na video sadržaja za odrasle. Poruku su slali svjedocima velikog požara koji se dogodio prošli mjesec u gradu Nieuwleusen.

U SMS-u policija moli građane da dođu u stanicu s bilo kakvom informacijom koja bi im mogla pomoći u istrazi uzroka požara u kojem je poginuo 22-godišnjak. Na kraju poruke trebali su staviti link na policijsku stanicu, ali umjesto toga građane je link odveo na pornografski video.

- Policija je danas građanima poslala informativni SMS s linkom koji je bio netočan. Iz poveznice je nestao niz znakova i tako je nastao posve drugačiji link koji vodi na stranicu čiji sadržaj ne podražavamo. Žao nam je što se to dogodilo. Vrlo brzo nakon toga poslali smo drugi SMS s ispravnom poveznicom - napisala je policija u priopćenju, prenosi The Next Web.

Sporni je link poslan u skraćenom obliku, a prema statistikama na Bitlyju skupio je 66 klikova, objavljeno je na televiziji RTV Oost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:00