IZRABLJIVANJE

NEVIĐEN SLUČAJ PONIŽAVANJA STRANOG RADNIKA Imućni Saudijac privezao spremačicu za drvo, totalno je poludio kada je vidio što je napravila

 
 Facebook/Amer Navodlum

Djevojku s Filipina koja je u imućnoj saudijskoj obitelji u Rijadu radila kao spremačica okrutno je kaznio njezin poslodavac jer je navodno skupocjeni komad namještaj ostavila na suncu.

Lovely Acosta Baruelo (26) radila je za obitelj tek nekoliko mjeseci, a njezin gazda odlučio se na drastičnu kaznu te je mladu djevojku privezao za drvo i ostavio ju neko vrijeme na uzavrelom suncu.

Poslodavac se navodno gadno naljutio jer nije želio da namještaj izblijedi na suncu. Privezao ju je za drvo kako bi na vlastitoj koži osjetila što se može dogoditi kada ostanete dulje na suncu.

Filipinsko Ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da zna sve pojedinosti ovoga slučaja te su majci dvoje djece pomogli da se vrati u svoju domovinu.

Ovo nije prvi niti jedini slučaj ponižavanja filipinskih radnik au inozemstvu. Žena koja tvrdi da je radila u istoj obitelji s Filipinkom Baruelo zatražila je pomoć i ispričala da ih je poslodavac ozljeđivao kad god bi napravile i najmanju pogrešku.

Lovely Acosta Baruelo se na Filipine vratila 9. svibnja i dala izjavu za tamošnje medije.

- Želim zahvaliti svima koji su mi pomogli. Također tražim pomoć za sve državljane Filipine koji su još uvijek u Saudijskoj Arabiji. Oni su mi pomogli i objavili fotografije na kojima je vidljivo da su me kaznili. Strahujem za njihovu sigurnost i nadam se da će i oni biti spašeni, rekla je.

Brojni filipinski državljani rade na Bliskom istoku i trpe ponižavanje i izrabljivanje na radnim mjestima, a uglavnom su rade u maloprodaji, pomoć u kući ili kao dadilje. Najmanje 2,3 milijuna Filipinaca radi u Africi ili na Bliskom istoku, a više od polovice su žene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:46