RAZOČARAN I POVRIJEĐEN

NEVIĐENA DISKRIMINACIJA, BIVŠA ZVIJEZDA BOY BENDA NE MOŽE DOĆI K SEBI 'Htio sam dati krv žrtvama masakra u Las Vegasu, ali su me odbili!'

 
 Profimedia, INSTAR Images

Lance Bass, 38-godišnji američki pjevač, koji se sredinom '90-ih proslavio kao član popularnog boy benda NSYNC, na društvenoj mreži požalio se na neugodno i diskriminirajuće iskustvo koje je imao s američkim Crvenim križem.

Naime, poslije stravičnog masakra u Las Vegasu, zdravstvene organizacije poslale su dramatičan apel građanima u kojem mole da im se jave svi koji mogu biti dobrovoljni davatelji krvi, a kad se Lance odazvao pozivu, Crveni križ ga je, tvrdi, odbio.

- Otkad je to u SAD-u zabranjeno dati krv ako si gay? Želim pomoći, a ne smijem - napisao je razočarani Lance na Twitteru, a prenosi The Mirror.

Na službenoj stranici američkog Crvenog križa objasnili su kako gay pojedinac može biti davatelj, ali isključivo 12 mjeseci nakon posljednjeg seksualnog kontakta s drugim muškarcem - Crveni križ navodi kako ovakvim nedavno uvedenim potezom želi maksimalno smanjiti rizik od zaraze virusom HIV-a.

Lance, koji je još 2006. priznao da je homoseksualac, ove godine dobio je nagradu udruge Human Rights Campaign, koja se bavi zaštitom ljudskih prava.

Prije dvije godine pjevač se pred kamerama vjenčao sa slikarom Michaelom Turchinom.

Anyone in need of some marble?? I know a guy. Slightly used.

A post shared by Lance Bass (@lancebass) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:49