RAZOTKRILI GA

NEVIĐENA SRAMOTA GLOBALNOG JUNAKA I HUMANITARCA Riskirao je život kako bi pomagao djeci u razorenom gradu, ali onda je proradila - pohlepa!

 
 Facebook

Rami Adham, finski državljanin koji je postao globalni junak nakon što je otkriveno da poklanja igračke djeci u Siriji, osuđen je na deset mjeseci zatvora zbog prijevare. Naravno, nije bio problem u činjenici da je osobno nosio igračke u razoreni Alep, već u činjenici da je novac usmjeren zakladi za pomoć djeci preusmjeravao na vlastite račune.

Adham je postao apsolutni heroj svjetskih medija nakon što je otkriveno da je usred rata u Alepu riskirao svoj vlastiti život kako bi nosio igračke djeci u razorenom gradu. Pet godina je ovaj Sirijac živio na relaciji Helsinki - Alep, nebrojeno je puta prelazio opasnu granicu, a prema vlastitom priznanju bilo je slučajeva da je hodao po 16 sati kako bi ušao u zemlju u kojoj je rođen.

Cijela priča počela je kad je Ramijeva trogodišnja kćerkica rekla kako bi voljela da mali Sirijci dobiju njezine igračke. Tata nije predugo razmišljao, osigurao je igračaka, vode, hrane i lijekova koliko je mogao i krenuo na opasan put.

Usput je osnovao zakladu ta pomoć sirijskoj djeci, ali nažalost tu je proradila - pohlepa. Sud u Helsinkiju ustanovio je da je dio novca koji je trebao biti namijenjen malim Sirijcima završio u Ramijevom džepu. Točnije, 70 tisuća dolara završilo je na računu koji je otvorio u Turskoj, a dio je utrošen na uređivanje kuće.

Adham će cijelu kaznu morati odraditi iza rešetaka zbog njegovih ranijih grijeha iz prošlosti. Bio je osuđen zbog porezne prijevare, napada i posjedovanja droge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:03