TRAGEDIJA U KOLUMBIJI

NEVJEROJATAN RAZLOG ZBOG KOJEG KOBNI AVION NIJE POLETIO NA VRIJEME Poruka preminulog direktora nogometnog kluba otkriva zbog čega je zrakoplov kasnio

 Instagram/Reuters/Commercial Aviation in Colombia

Zrakoplov s brazilskim nogometašima koji se srušio u Kolumbiji pao je jer je posada tražila videoigru koju je izgubio jedan od igrača, otkriveno je.

Naime, zbog potrage avion je kasnio s polijetanjem što je dovelo do toga da su zakasnili i dopuniti gorivo u Cobiji, jer je aerodrom već bio zatvoren. Čarter let na kojem su bili pripadnici momčadi Chapecoense Reala morao je čekati slijetanje na aerodromu Medellin, no prije slijetanja je ostao bez goriva te se srušio.

Razlog kašnjenja otkriven je u poruci preminulog direktora nogometnog kluba Chinhoa Di Domenica koju je poslao putem Whatsappa ostalim igračima prije nego li su poletjeli.

Demerson Costa, golman i jedan od sedam nogometaša koji nisu sa svojom momčadi letjeli u Kolumbiju, kazao je kako je to bila zadnja poruka poslana u zajedničku grupu na Whatsappu.

- Grupa nam je služila za zabavu, tamo smo slali smiješne poruke i fotografije, nešto što bi nas sve nasmijalo. Prije utakmica znali bi si slati poruke potpore i zaželjeti si sreću. Tog dana svi smo se ohrabrivali, a mi koji nismo išli na utakmicu govorili smo ostalima da nas učine ponosnima.

- Posljednju poruku poslao je Chinho. Ismijavao se jer jedan igrač zadržava let iz Bolivije jer je zaboravio uzeti videoigru iz svoje putne torbe prije nego li su je odnijeli. Kazao je kako je let kasnio jer su je pokušavali pronaći.

Vjeruje se da je njegova torba bila poslana na aerodrom u Sao Paulu, gdje se momčad ukrcala na prvi let, a neimenovani igrač je tada upitao osoblje aerodroma da njegovu torbu pronađu na vezanom letu, u Santa Cruzu u Boliviji, kako bi iz nje mogao uzeti svoju videoigru.

Golman Demerson (30), koji tog dana nije putovao na utakmicu jer se dva tjedna prije toga ozlijedio, svojem najboljem prijatelju poslao je poruku putem Whatsappa Bruni Rangelu.

- Poželio sam mu sreću i siguran put, te mu poručio da mi se javi da znam da su sigurno stigli. Kada sam poruku poslao, avion je već poletio pa poruka nije bila dostavljena niti ju je Bruno vidio. Čekao sam cijelu noć da vidim je li poruka dostavljena. Sjećam se da sam ženi rekao kako još uvijek nisu stigli i da sigurno let kasni, te sam otišao u krevet - rekao je.

- Probudio sam se u 4 ujutro jer je moj sin plakao. On ima dvije godine, isto koliko i Brunina kći. Pogledao sam na mobitel na kojem je bila gomila poruka. Nisam mogao vjerovati što vidim. Presvukao sam se i odmah otišao na stadion - kazao je i dodao kako misli da će sutra biti bolje, no kako je kada se probudi tužniji nego dan prije.

- Razmišljam o svakom igraču koji je preminuo, prisjećam se naših uspomena... Ne mogu stati na teren znajući da su moji suigrači prije samo nekoliko dana tamo igrali - poručio je Demerson.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:09