NIŽNJI NOVGOROD

NEVJEROJATNI PRIZORI IZ GRADA U KOJEM ZA DVA DANA IGRA HRVATSKA Ulice se pretvorile u bujice, organizatori na mukama, neznani junak spašavao žene

 
 Reuters

Kratkotrajni pljusak u ruskom Nižnjem Novgorodu izazvao je nevjerojatne scene na ulicama grada u kojem u četvrtak na Svjetskom prvenstvu igraju Hrvatska i Argentina. Jaka kiša doslovce je potopila dobar dio grada na obali Volge, neki automobili bili su skoro cijeli pod vodom, a brojni fotoreporteri zabilježili su brojne akcije spašavanja ljudi zarobljenih u svojim limenim ljubimcima. Fotograf Reutersa snimio je i neznanog heroja koji je u odijelu skakao u prljavu vodu i uplakane žene spašavao iz automobila.

Brojni navijači iz cijelog svijeta u čudu su gledali što se događa na ulicama, ali čini se da su ovakve situacije uobičajene u Novgorodu. Nitko se nije previše uzbuđivao, a i voda se vrlo brzo povukla...

Organizatore više može zabrinuti činjenica da je poplavljen Hampton Hilton hotel koji je predviđen za medijske aktivnosti i koji će od sutra biti pretrpan hrvatskim, argentinskim i ostalim novinarima.

Novinar AP-a je primijetio jednog snimatelja koji je skinuo hlače, uletio u bujicu i snimao što se sve događa oko njega. U isto vrijeme osoblje hotela je skočilo u vodu kako bi iz automobila izvukli snimateljeve stvari.

Što se tiče same utakmice, tu se ne očekuju veći problemi. Prognoza vremena kaže da će sutra ujutro biti još malo kiše, a da će ciijeli četvrtak biti okupan suncem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:52