OPORAVLJA SE OD NOVIČOKA

NEVJEROJATNO: RUSKA DRŽAVNA TELEVIZIJA OBJAVILA SNIMLJENI RAZGOVOR JULIJE SKRIPALJ I NJEZINE SESTRIČNE 'Ma sve je dobro, nema problema'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.04.2018. u 14:53

Yulia Skripal
Former Russian spy critically ill after suspected poisoning, Salisbury, UK - 18 Mar 2018
New image of Yulia Skripal, 33, who is fighting for her life along with her father, former Russian double agent Colonel Sergei Skripal, 66, after being poisoned by the nerve agent Novichok in Salisbury two weeks ago in a suspected Kremlin-backed assasination attempt. Yulia is pictured here in a photo discovered today by Enterprise News on an
Profimedia, TEMP Rex Features

 

Julija Skripalj, koja je otrovana u Britaniji zajedno sa svojim ocem Sergejem, nazvala je svoju sestričnu u Rusiju i rekla joj da se oboje oporavljaju te kako očekuje da će ubrzo biti puštena iz bolnice, izvijestili su u četvrtak ruska državna televizija i agencija Interfax.

Državna televizija objavila je u srijedu navečer da se održao taj telefonski razgovor te da je od Julijine sestrične Viktorije Skripalj dobila snimku razgovora za koju ne može jamčiti da je autentična.

Britanija optužuje Rusiju za trovanje nervnim otrovom, a Moskva odbacuje te optužbe. 

Nakon napada 4. ožujka otac i kći bili su u kritičnom stanju, ali je bolnica u kojoj su na liječenju priopćila 29. ožujka da je Juliji sve bolje, dok je BBC izvijestio, pozivajući se na izvore, da je ona "pri svijesti i razgovara".

Državna televizija i Interfax javljaju da je Julija Skripalj navodno nazvala Viktoriju u srijedu navečer i da joj je rekla: "Sve je dobro, sve se može riješiti, svima je bolje, svi su živi".

Na pitanje o zdravstvenom stanju svog oca, Julija je navodno rekla: "Sve je dobro, on se sada odmara, spava. Zdravlje je dobro, nitko nema problema koji se ne mogu riješiti. Uskoro ću izaći (iz bolnice)".

Viktorija Skripalj, Julijina sestrična i Sergejeva nećakinja, kazala je da planira otputovati u Englesku te da će pokušati vratiti Juliju u Rusiju.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo