NEPODNOŠLJIVI KAO I UVIJEK

'NEZAHVALNIČE, TREBAO SAM GA OSTAVITI DA TRUNE U KINESKOM ZATVORU! Okršaj koji su čekali baš svi, Trump se zakačio s najluđim američkim tatom!

 
Donald Trump i LaVar Ball
 Kevin Lamarque / Jerry Perez / Reuters / Profimedia, PacificCoastNews

U nedjelju navečer američki predsjednik Donald Trump preko svojeg Twitter profila je iskritizirao LaVara Balla, oča košarkaša sveučilišta UCLA LiAngela Balla, koji je nedavno uhićen u Kini s još dvojicom kolege zbog krađe u dućanu Luis Vuitton, a potom oslobođen, navodno na Trumpovu intervenciju. S druge strane, LaVar je nedavno sugerirao da Trump nije imao veze s oslobađanjem njegova sina, piše CNN.

- Sad kada su tri košarkaša spašena iz zatvora i puštena iz Kine, LiAngelov otac LaVar Ball ne može to što sam učinio za njegovog sina i da je krađa iz dućana zaista velika stvar. Trebao sam ih ostaviti u zatvoru! - napisao je Trump na Twitteru.

Kasnije tijekom večeri Trump se ponovno oglasio na Twitteru:

- Krađa iz dućana je vrlo ozbiljna stvar u Kini i kažnjava se s 5 do 10 godina u zatvoru, ali ne ako pitate oca LaVara. Trebao sam njegovog sin izvući iz zatvora tijekom mojeg sljedećeg posjeta Kini. Kinezi su rekli košarkašima zašto su pušteni. Vrlo nezahvalno!

LaVar je predsjednika SAD-a razljutio kada je na pitanje novinara ESPN-a o Trumpovoj ulozi u oslobađanju košarkaša osumnjičenih za krađu, među njima i LiAngela, odgovorio protupitanjem "Tko?" i sugerirao da Trump nije imao veze s njihovim puštanjem na slobodu.

- Što je on radio tamo? Nemojte mi ništa govoriti. Svi nastoje prikazati kao da mi je Trump pomogao - rekao je LaVar.

Podsjećamo, LiAngelo Ball, Cody Riley i Jalen Hill uhićeni su prošlog tjedna u Kini pod sumnjom da su ukrali sunčane naočale iz dućana Luis Vuitton u gradu Hangzhou. Trump je potom rekao da je osobno intervenirao kod svemoćnog kineskog predsjednika Xi Jinpinga da intervenira u njihovom slučaju, a u srijedu je od igrača zatražio da pokažu zahvalnost.

- Mislite li da će tri košarkaša UCLA-a reći hvala predsjedniku Trumpu? Prijetilo im je deset godina u zatvoru! - napisao je Trump tada na Twitteru. Kasnije tijekom dana igrači su zahvalili predsjedniku na press konferenciji te se ujedno ispričali zbog svojeg ponašanja. Nakon toga Trump im je zaželio "sretan život" i rekao da bi trebali zahvaliti i kineskom predsjedniku Xi Jinpingu.

Inače, opsesivni i medijski konstantno prisutni LaVar Ball je otac i rookieja Lakersa Lonza Balla, koji je sinoć upisao drugi triple-double karijere, te srednjoškolske košarkaške zvijezde LaMella Balla, kojeg je prije ove sezone povukao iz škole za zadnja dva razreda kako bi ga "školovao i trenirao od kuće".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:36