OGLASIO SE PRIOPĆENJEM

'NIJE NI ČUDO ŠTO AMERIKANCI NE VJERUJU MEDIJIMA' Pompeo optužio novinarku da je lagala o njegovu ponašanju nakon intervjua

Mike Pompeo
 AFP

Američki državni tajnik Mike Pompeo optužio je u subotu novinarku američkog javnog radija NPR Mary Louise Kelly da mu je lagala i prekršila osnovna pravila novinarstva i pristojnosti.

Državni tajnik je u subotu u vrlo agresivnom priopćenju kojim je kritizirao nedostatak integriteta brojnih novinara optužio novinarku da mu je dva puta "lagala", prvi put tijekom intervjua, a zatim u vezi dogovora da njihov razgovor nakon intervjua ostane nezabilježen.

Novinarka Kelly rekla je u petak da je Mike Pompeo izgubio strpljenje te počeo vikati i psovati kad je zaredala s pitanjima o ukrajinskoj aferi koja je u središtu postupka za opoziv Donalda Trumpa.

Pompeo je u priopćenju naveo da je novinarka obećala da će njihov razgovor nakon intervjua ostati nezabilježen i da ga zato ne može javno koristiti.

- Sramotno je da je ta novinarka odlučila prekršiti temeljna pravila novinarstva i pristojnosti - napisao je i dodao kako u tome vidi namjere medija da naštete predsjedniku Trumpu i njegovoj ekipi.

- Nije ni čudo što Amerikanci ne vjeruju medijima - dodao je.

Kelly je ranije ispričala da ju je savjetnica u ministarstvu zamolila da, bez mikrofona, pođe za njom u osobni salon državnog tajnika koji ju je ondje čekao "i vikao na nju" jer je "bio nezadovoljan zbog pitanja o Ukrajini".

Ispričala je da je Pompeo zatražio savjetnike da donesu slijepu kartu svijeta i rekao joj da pokaže gdje je Ukrajina - što je ona i pokazala prstom dok ju je ministar pozorno pratio.

Međutim, Pompeo svoje priopćenje zaključuje ironičnom rečenicom kojom govori da Kelly nije znala pokazati položaj Ukrajine na zemljovidu.

- Važno je dodati da Bangladeš nije Ukrajina - napisao je.

Novinarka je ranije ispričala da joj se Pompeo obratio riječima "Mislite da su Amerikanci zainteresirani za Ukrajinu?" i pri tom psovao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:46