VISOKE KAZNE

NIJEMAC DIVLJAO AUTOCESTOM U ŠVICARSKOJ Jurio je 249 km/h, mogao bi godinama biti u zatvoru

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.02.2019. u 07:52

Police officers are seen ahead of peace talks on divided Cyprus under the supervision of the United Nations in the alpine resort of Crans-Montana, Switzerland June 28, 2017. REUTERS/Denis Balibouse - RC1A6C858F70
Denis Balibouse / REUTERS

 

Jedan njemački državljanin uhvaćen je u Švicarskoj pri brzini od 249 km/h na mjestu gdje je dozvoljeno voziti 120 km/h te mu sada uz novčanu kaznu i oduzimanje vozačke dozvole prijeti i zatvorska kazna, javljaju njemački mediji u ponedjeljak.

34-godišnji Nijemac, koji živi u blizini Basela, u nedjelju je na auto cesti A7 u blizini Bodenskog jezera vozio 249 km/h premda je dozvoljeno 120 km/h.

Policija je njemačkom državljaninu na licu mjesta oduzela vozačku dozvolu i zaplijenila automobil a njega odvela u pritvor. Prebrza vožnja se u Švicarskoj tretira kao kazneno djelo a ne prekršaj, a predviđene su zatvorske kazne u trajanju od jedne do četiri godine.

 

U Švicarskoj visina novčane kazne ovisi o prihodima počinitelja.

Godine 2014. jedan njemački državljanin uhvaćen je pri brzini od 200 km/h u tunelu Gotthard, nakon čega je osuđen na 30 mjeseci zatvora.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo