HTIO JE IZNUDITI NOVAC

Nijemci uhapsili ucjenjivača koji je prijetio trovanjem hrane

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Policija je u blizini južnonjemačkog grada Tübingena uhitila osobu osumnjičenu da je prijeteći trovanjem živežnih namirnica, uključivo dječju hranu, od lanaca supermarketa htjela iznuditi milijunske svote, priopćeno je u subotu.

"Mi smo u petak navečer uhitili 55-godišnjeg Nijemca za kojeg postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo ucjene", priopćila je policija u Tuebingenu u subotu.

Pripadnici specijalnog odjela policije ušli su u trag počinitelju nakon brojnih dojava građana koje su stigle nakon objavljivanje fotografije počinitelja.

Pedesetpetogodišnji muškarac iz okolice Tübingena zaprijetio je da će na police supermarketa postavljati živežne namirnice zatrovane etilen-glikolom, otrovnom tvari koja se nalazi u antifrizu.

Etilen-glikol je bez mirisa i boje te je zbog slatkastog okusa neprimjetan u živežnim namirnicama.

Sredinom rujna u Friedrichshafenu su pronađene tri bočice dječje hrane koje su bile zatrovane.

Savezno tužiteljstvo u Konstanzu objavilo je da je na osnovu analize DNK i otisaka prstiju "s visokim stupnjem vjerojatnosti" sigurno da je počinitelj upravo osumnjičenik iz Tübingena.

Kako prenose njemački mediji, ucjenjivač je od lanaca supermarketa tražio "nižu dvoznamenkastu milijunsku svotu".

Vlasti su građane upozorile da budu i dalje oprezni jer nije isključeno da su zatrovane živežne namirnice još u optjecaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:56