TRAŽI GA ŠPANJOLSKA

NIJEMCI UHITILI NEKADAŠNJEG KATALONSKOG ČELNIKA Puigdemont je u zadnji tren izbjegao hapšenje u Finskoj, priveli su ga na proputovanju za Belgiju

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 25.03.2018. u 12:58

FILE PHOTO: Sacked Catalan leader Carles Puigdemont attends a news conference at the Press Club Brussels Europe in Brussels, Belgium, October 31, 2017. To match Insight SPAIN-POLITICS/CATALONIA-PUIGDEMONT REUTERS/Yves Herman/File Photo
Yves Herman / REUTERS

Nekadašnji čelnik Katalonije Carles Puigdemont, čije uhićenje zahtijeva Španjolska, priveden je u nedjelju u Njemačkoj, blizu granice te države s Danskom, javlja Sky News.

Time je očito barem na neko vrijeme zaustavljen njegov pokušaj bijega od zahtjeva španjolskih vlasti za njegovim uhićenjem, a zatim i izručenjem zbog optužnice za pobunu koja se protiv njega sprema zbog proglašenja katalonske nezavisnosti na temelju rezultata referenduma čije je održavanje španjolski ustavni sud proglasio nelegalnim.

Mediji su u subotu izvijestili da je Puigdemont napustio Finsku gdje mu je također prijetilo uhićenje te da se zaputio prema Belgiji, u koju je prvotno pobjegao iz Španjolske da bi u međuvremenu boravio u Danskoj, Švicarskoj i Finskoj. Čini se da su ga Nijemci priveli na proputovanju.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo