IZGLADNJIVALI DIJETE

'NIKAD NISAM VIDJELA DIJETE OVAKO BLIZU SMRTI' Veganski par izgladnjivao petomjesečnog sina jer su ga hranili po receptu koji su našli na internetu

 
Robert Buskey i Julia French
 URED ŠERIFA OKRUGA BREVARD

Veganski par iz američkog grada Titusvillea u saveznoj državi Floridi Robert Buskey (31) i Julia French (20) optuženi su za zanemarivanje svog petomjesečnog sina nakon što je utvrđeno da su ga praktički izgladnjeli jer se nisu držali uputa liječnika, već su ga hranili prema receptu koji su pronašli na internetu, piše Daily Mail.

Buskey i French završili su na sudu nakon što su istražitelji utvrdili da se njihov sin u pet mjeseci od rođenja udebljao svega 397 grama. Sin veganskog para rodio se težak 3,44 kilograma, dok je s pet mjeseci težio svega 3,86 kilograma.

Iz Centra za socijalnu skrb američke savezne države Floride rekli su da je dječak očito pothranjene te da su mu se vidjela rebra i da su mu oči potonule. "U jednom trenutku, dok je dječaku dobro išlo, dok je bio zdrav i dok je dobivao na kilaži, jeo je organsku hranu, međutim oni su je promijenili", rekla je detektivka Policijske uprave Grada Titusvillea Lauren Watson. "Nikada nisam vidjela dijete na ovoj razini, ovako blizu mogućoj smrti."

Prema sudskom spisu, dijete je u trenutku kada su ga preuzele stručne službe bilo letargično i nije plakalo, a mučilo se i s održavanjem temperature i razina šećera.

Buskey i French nisu formalno vjenčani već ona tvrdi da je njegova konkubina prema religioznim principima iz Židovske Biblije. Par je navodno ignorirao recept koji im je propisao liječnik, a koji se uklapa u njihov veganski životni stil već je sina hranio prema receptu na bazi krumpira koji je French pronašla na internet. Policija kaže da par nije objasnio zašto dijete nisu htjeli hraniti prema liječnikovom receptu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:13