NEW YORK

NIZ SUMNJIVIH POŠILJKI IZAZVAO UZBUNU U AMERICI Adresirane su na domove Clintonovih i Obame, redakcija CNN-a u New Yorku evakuirana...

Democratic U.S. presidential nominee Hillary Clinton and her husband, former U.S. president Bill Clinton depart after voting in the U.S. presidential election at the Grafflin Elementary School in Chappaqua, New York, U.S., November 8, 2016. REUTERS/Mike Segar - RTX2SIHT
Mike Segar / REUTERS

 

Američka tajna služba presrela je sumnjivu eksplozivnu napravu tijekom uobičajenog 'skeniranja' poštanskih pošiljki adresiranih na aktualne i bivše američke državne dužnosnike, a ova je bila adresirana na njujorški dom bivšeg predsjednika Billa Clintona i njegove supruge Hillary, piše BBC.

U međuvremenu je otkriveno i da su pošiljke u kojima su sumnjive naprave adresirane i na dom bivšeg predsjednika Baracka Obame, dok su iz Bijele kuće demantirali da je jedna pošiljka bila adresirana i na njih.

Zbog sumnjivog paketa naređena je i djelomična evakuacija Time Warner Centra, zgrade u New Yorku u kojoj je smještena redakcija televizijske mreže CNN.

Ovo otkriće dolazi svega dva dana nakon što je bomba poslana na adresu doma liberalnog filantropa i financijera Georgea Sorosa koji, živi u predgrađu New Yorka.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo