NADJA BENAISSA

Njemačka pjevačica koja je namjerno širila HIV dobila samo dvije godine uvjetno!

Bivša članica grupe No Angels se pokajala te porekla da je u spolne odnose s tri muškarca stupala s namjerom da širi smrtonosni virus
 AP

Njemačkoj pop-zvijezdi Nadji Benaissi, koju je bivši partner optužio da ga je namjerno zarazila HIV-om, na dramstadtskom je sudu izrečena uvjetna kazna zatvora od dvije godine i 300 sati društveno korisnog rada.

Bivša članica nekoć najpopularnije njemačke grupe No Angels je, naime, priznala da je imala spolne odnose bez zaštite s trojicom muškaraca tijekom razdoblja između 2000. i 2004. godine, u vrijeme kada je znala da je zaražena virusom, no to im je zatajila.

Tijekom saslušanja pjevačica je priznala da je svoju dijagnozu momcima prešutjela, no porekla je da je u odnose s njima stupila s namjerom da im prenese smrtonosni virus.

Na sudu se Nadja ispričala i pokajala zbog svog nedgovornog seksualnog ponašanja, koje je kod jednog od “sretnika” rezultiralo jednakom infekcijom.

Problematična pjevačica na suđenju je javno žalila i zbog drugih radnji iz svoje prošlosti, poput pretjeranog konzumiranja alkohola i droge, u čije je “ralje” upala još kao 13-godišnja djevojčica.

Kako je objasnila, u vrijeme kada joj je dijagnosticiran HIV liječnici su joj tvrdili da je mogućnost prijenosa virusa na drugu osobu, u njezinu slučaju, “ravna nuli”, a o svojoj bolesti nije htjela nikomu govoriti zbog straha od javne osude i uništenja glazbene karijere. Iako joj je prijetilo do 10 godina zatvora iz navedenih okolnosti, njemački je sud svojoj zvijezdi izrekao puno blažu kaznu.

Njezino je djelo kvalificirano kao “nanošenje teških tjelesnih ozljeda”, a medicinskim je vještačenjem utvrđeno da je samo jedan od trojice njezinih partnera zaražen istim podtipom HIV-a. Benaissa je uhićena u Frankfurtu prošle godine, nekoliko trenutaka prije nego što je trebala nastupiti, te je provela 10 dana u pritvoru.

Članice No Angelsa izbacile su je iz grupe kada su doznale za njezin HIV skandal, nakon čega se neuspješno pokušala probiti u solo vodama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:17