ZA NJOM SE TRAGALO OD PROŠLOG LJETA

NJEMAČKA TINEJDŽERICA KOJA SE PRIKLJUČILA ISLAMSKOJ DRŽAVI U PRITVORU U IRAKU 'Žalim što sam to učinila. Ranjena sam i izmučena, samo želim ići kući'

 Facebook

Njemačka tinejdžerica koja se pridružila Islamskoj državi pritvorena je u Iraku i sada tvrdi kako žali što se pridružila toj džihadističkoj skupini i kako samo želi ići kući svojoj obitelji.

Der Spiegel javlja kako su se četiri žene iz Njemačke proteklih godina pridružile ISIS-u, uključujući i 16-godišnjakinju iz gradića Pulsnitz u blizini Dresdena, te da se nalaze u iračkom zatvoru gdje primaju konzularnu pomoć.

Lorenz Haase, javni tužitelj iz Dresdena kazao je kako može potvrditi da je Linda Wenzel locirana i identificirana u Iraku no nije mogao ništa reći o točnim okolnostima.

Njemačke televizije NDR i WDR te novine Sueddeutsche Zeitung pišu kako su intervjuirale Wenzel u ambulanti vojnog kompleksa u Bagdadu gdje im je kazala kako je samo željela otići.

- Samo sam željela otići odavde. Želim pobjeći od rata, od oružja i ove buke. Samo želim biti kod kuće sa svojom obitelji - kazala im je i napomenula kako se kaje što se pridružila Islamskoj državi i kako želi da ju se izruči Njemačkoj gdje će surađivati s vlastima.

Mediji su izvijestili kako djevojka ranjena i izmučena. Ima prostrijelnu ranu na lijevom bedru i još jednu ozljedu na desnom koljenu koju je zadobila, kaže, tijekom napada helikoptera. Ipak, potvrdila im je kako je dobro.

Njemački tužitelj kazao je proteklog tjedna kako provjeravaju informacije je li 16-godišnjakinja bila jedna od pet žena uhićenih u Mosulu gdje su iračke snage proglasile pobjedu protiv ISIS-a ranije ovog mjeseca.

Njemačke vlasti bile su u potrazi za Lindom Wenzel nakon što je nestala iz Pulsnitza prošlog ljeta zbog navodnih kontakata s džihadistima oko pripremanja mogućeg terorističkog napada. Ona je pak uspjela otputovati u Tursku prije godinu dana i očito je postigla svoj cilj dočepavši se Iraka, nakon čega su obavještajne službe izgubile svaki trag. Sve do ovog mjeseca kada je tinejdžerica uhićena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:20