NA BOŽIĆNOM SAJMU

NJEMAČKI DESNIČARI IZAZVALI BURU ZBOG ISUSEKA NA BOŽIĆNOM SAJMU Ovo je djevojčica koja je izazvala lavinu rasističkih komentara

 
 screenshot Twiitter

Desno populistička Alternativa za Njemačku (AfD) našla se na udaru kritika nakon rasističkih komentara kojima su popratili izbor jedne djevojčice indijsko-njemačkog porijekla za ulogu Isuseka (Christkind) na tradicionalnom božićnom sajmu u Nuernbergu.

"Na slikama je Isusek zapravo uvijek prikazivan s plavim uvojcima", poručio je na svojoj Facebook stranici ogranak AfD-a za Muenchen.

Ovaj post je ubrzo izbrisan ali ga je zamijenio novi, ne manje spornog sadržaja.

"Nuernberg ima novog Isuseka. Jednog dana će nas zadesiti sudbina Indijanaca", poručuje AfD.

screenshot Twiitter

Post je popraćen fotografijom 17-godišnje Benigne Munsi koja je nedugo prije toga izabrana za ulogu Isuseka čija je najvažnija zadaća u adventskom razdoblju otvaranje tradicionalnog božićnog sajma u Nuernbergu koji slovi za najpoznatiju manifestaciju ove vrste u Njemačkoj.

Munsi je rođena u Njemačkoj od oca Indijca i majke Njemice a izabrana je u konkurenciji s pet ostalih kandidatkinja.

AfD se od izbjegličke krize 2015. profilirao kao najžešći protivnik liberalne izbjegličke politike Angele Merkel. Iako se pokušavaju prikazati kao konzervativno-nacionalna građanska stranka, njezini članovi često koketiraju s ekstremno desnim krugovima i idejama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2021 21:51