SUDJELUJU U NEBORBENOJ MISIJI

NJEMAČKI GENERAL NAHVALIO HRVATSKE VOJNIKE U AFGANISTANU 'Rade sjajan posao i daju ogroman doprinos u zdravstvu, vojnoj policiji i zapovjedništvu'

 MORH

Njemački general u Afganistanu pohvalio je hrvatske vojnike koji obučavaju i savjetuju afganistanske snage sigurnosti i zahvalio Hrvatskoj na "velikom doprinosu" misiji NATO-a u kojoj sudjeluje 39 država, priopćilo je hrvatsko Ministarstvo obrane.

- Hrvatski vojnici rade sjajan posao ovdje... I daju ogroman doprinos u više područja - zdravstvu, vojnoj policiji i zapovjedništvu. Zahvalan sam na velikom doprinosu koji Hrvatska daje. Hvala vam - istaknuo je brigadni general Jurgen Brods, zapovjednik misije na sjeveru zemlje.

S njime se sastao hrvatski ministar obrane Damir Krstičević koji je uoči Božića obišao pripadnike 11. hrvatskog kontinenta u kampu Marmal.

- Hrvatski vojnik prepoznat je po svojoj profesionalnosti, humanosti i odgovornosti i krasi ga visoka uvježbanost i psihofizička spremnost. Drago mi je čuti što naši saveznici i partneri ističu doprinos hrvatskih vojnika - rekao je Krstičević.

On je s izaslanstvom ministarstva obrane i glavnog stožera položio vijenac i zapalio svijeće za poginule vojnike u Afganistanu i odao počast hrvatskom vojniku Josipu Briškom koji je smrtno stradao u srpnju u napadu talibana u Kabulu.

Hrvatska je jedna od 39 članica NATO-a i partnerskih zemalja koje s ukupno 17.000 vojnika sudjeluju u neborbenoj misiji "Resolute support".

U Afganistanu je 11. hrvatski kontingent sa 110 pripadnika čija je zadaća doprinos međunarodnoj sigurnosti, savjetovanje afganistanske vojske, policije i specijalnih snaga te medicinske i vojno-policijske dužnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:10