FRANK-WALTER STEINMEIER

NJEMAČKI PREDSJEDNIK 'Previše pričamo o Europi kada se pogriješi ili kada propadnu sporazumi, a nedovoljno o normalnoj Europi, koja funkcionira'

Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier
 Reuters

Europljani uzimaju uspjehe Europske unije zdravo za gotovo, a koncentriraju se previše na njene probleme, rekao je u utorak u Beču njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier.

Steinmeier je sudjelovao u raspravi o predstojećim izborima za Europski parlament 2019. s austrijskim predsjednikom Alexanderom Van der Bellenom te slovačkim predsjednikom Andrejom Kiskom.

"Previše pričamo o Europi kada se pogriješi ili kada propadnu sporazumi, ali pričamo nedovoljno o normalnoj Europi, koja funkcionira glatko i s puno manje teškoća nego što većina ljudi želi priznati ili znati", rekao je njemački predsjednik na raspravi koju su slušali studenti.

Tri su predsjednika govorila protiv populističkih i euroskeptičnih pokreta koji žele smanjiti ovlasti institucija EU u korist država članica.

"Nitko ne bi trebao vjerovati da će sve biti jednostavnije ako ne isprobamo europska rješenja", rekao je Steinmeier, ukazujući na uspješnu integraciju tržišta rada, trgovine i obrazovnog sustava između članica Europske unije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:10