MUČNA SITUACIJA

NJEMAČKU ŠOKIRAO SLUČAJ GRUPNOG SILOVANJA 18-GODIŠNJE DJEVOJKE Privedena petorica dječaka u dobi od 12 i 14 godina, žrtva je teško ozlijeđena

Ilustracija
 Screenshot / YouTube

Šok i nevjericu, ali i vrlo ozbiljnu javnu raspravu u Njemačkoj izazvala je vijest da je grupa maloljetnika brutalno silovala 18-godišnju djevojku u gradu Mülheimu.

Nakon početnog šoka koji je ova vijest izazvala, u javnosti se ozbiljno počelo razgovarati o smanjenju dobne granice ispod koje djeca ne mogu kazneno odgovarati, piše Guardian. U Njemačkoj djeca mlađa od 14 godina ne mogu biti kazneno prijavljena.

Petorica dječaka, trojica 14-godišnjaka i dvojica 12-godišnjaka, privedeni su u petak navečer jer su povezani s 'teškim seksualnim zločinom'. Žrtva ekstremnog nasilja, kako je rekao policijski glasnogovornik, s teškim ozljedama prevezena je u bolnicu, a u međuvremenu je otpuštena na kućnu njegu.

Tužiteljstvo je u ponedjeljak objavilo da je jedan 14-godišnjak preventivno uhapšen zbog ozbiljnosti optužbi, ali i prijašnja dva slučaja seksualnog uznemiravanja.

Sva petorica tinejdžera su suspendirana u školi.

U srijedu prijepodne su njemački mediji izvijestili o novom slučaju zlostavljanja maloljetnika u Mülheimu. Prema izvještajima, 15-godišnju djevojku okružila je grupa mladića, starih od 11 do 17 godina, koji su je uznemiravali i neprilično dodirivali.

Slučajevi iz Mülheima samo su nastavili niz grupnih silovanja u Njemačkoj. Tako je u siječnju grupa od osmero tinejdžera osuđena za silovanje 13-godišnjakinje u gradu Velbertu.

Prošlog listopada njemačku javnost šokiralo je silovanje 18-godišnjakinje u Freiburgu od strane 11 muškaraca starih od 18 do 30 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:33