HRABRA DO KRAJA

NJEZINA SNAGA VOLJE JE INSPIRACIJA: KIRURGINJA NI KOLEGAMA NIJE REKLA DA UMIRE OD RAKA 'Htjela je do posljednjega dana raditi ono što najviše voli'

 FACEBOOK

Iako su joj liječnici još u rujnu dijagnosticirali završni stadij raka žučnoga mjehura, Sarah Prince opaku bolest skrivala je od prijatelja i kolega sve do smrti.

Sarah je svaki dan dolazila na posao u bolnicu Belford u Fort Williamu u Škotskoj, gdje je radila kao kirurginja.

Vijest o njezinoj smrti na društvenoj mreži objavio je njezin suprug, 43-godišnji Patrick Byrne.

'Jedina želja bila joj je koliko-toliko normalno proživjeti svoje posljednje dane, zato me i zamolila da njezinu bolest zadržim za sebe. Sjećajte se Sare u njezinu najboljem izdanju, pamtite je nasmijanu i sretnu, kakva je uvijek bila. Ona ne bi htjela da tugujete sad kad je nema. Slavite činjenicu da je živjela punim plućima do samoga kraja', napisao je Patrick i ganuo ljude diljem svijeta.

Liječnici iz bolnice za pokojnu kolegicu imaju samo riječi hvale, a njezina iznimna hrabrost u najtežim trenucima bit će im, kažu, vječna inspiracija da budu još bolji u svemu što rade, privatno i poslovno.

'Bila je divna žena, topla, suosjećajna, marljiva... Još ne možemo vjerovati da je samo dva dana prije nego što je umrla radila s nama. Ni po čemu nismo mogli zaključiti da je nešto muči, da je bolesna... Ni taj prokleti rak nije mogao uništiti njezin vedar duh', prisjetili su se kolege.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:40