ČEKA SE ODGOVOR TRUMPA

NOVA ESKALACIJA TENZIJA IZMEĐU AMERIKE I IRANA Iranski mediji objavili da je diljem zemlje uhićeno 11 osoba: 'Kazna je smrt!'

 
 REUTERS

Iranski mediji izvještavaju da je Iran uhvatio 17 špijuna američke Središnje obavještajne agencije (CIA) te da su neki među njima osuđeni na smrt, piše Reuters.

Državna televizija javlja da su im iz Iranske obavještajne agencije VAJA-e rekli da su raskrinkali skupinu CIA-inih špijuna i uhitili 17 sumnjivaca. Novinska agencija Fars piše da su neki od uhićenih osuđeni na smrt.

Ova objava dolazi nakon tri mjeseca kontinuiranog sukoba Irana i Zapada koji je počeo kada su Sjedinjene Američke Države Iranu na početku svibnja ove godine nametnule nove i strože sankcije. Iran je prošlog tjedna u Hormuškom tjesnacu zaplijenio britanski tanker s naftom nakon što su Britanci 4. srpnja nedaleko od Gibraltara zaplijenili Iranski tanker.

"Identificirani špijuni radili su u osjetljivim i vitalnim privatnim sektorima koji se tiču ekonomije, nuklearne energije, infrastrukture, vojske i informacijskih tehnologija. Tamo su prikupljali povjerljive informacije", stoji izjavi ministarstva koja je pročitana na televiziji.

Nije odmah pojašnjeno tiču li se ova uhićenja slučaja iz lipnja kada je Iran rekao da je razotkrio veliku špijunsku mrežu koju je navodno vodila CIA, što je dovelo do toga da je nekoliko američkih špijuna uhićeno u raznim zemljama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:17