NOVA ULOGA

NOVA KARIJERA BRAČNOG PARA OBAMA Bivši američki predsjednik i njegova supruga osnovali produkcijsku kuću i odmah potpisali ugovor s Netflixom

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 22.05.2018. u 00:00

FILE PHOTO: Former U.S. President Barack Obama sits with former first lady Michelle Obama prior to the the unveiling of their portraits at the SmithsonianÄôs National Portrait Gallery in Washington, DC, U.S., February 12, 2018. REUTERS/Jim Bourg/File Photo
Jim Bourg/File Photo / REUTERS

Bivši američki predsjednik Barack Obama i njegova supruga Michelle sklopili su višegodišnji ugovor s internetskom tvrtkom za streaming Netflixom za produkciju filmova i serija, objavila je ta tvrtka u ponedjeljak.

Pod imenom Higher Ground Productions, Obame imaju mogućnost producirati emisije sa scenarijima i bez njih, dokumentarne i dugometražne filmove, navodi tvrtka u izjavi.

Taj ugovor sugerira da će javna uloga bračnog para Obama nakon Bijele kuće biti šira nego što je to uobičajeno.

Ugovor s Netflixom, koji se hvali sa 125 milijuna pretplatnika širom svijeta, Obamama će omogućiti da se njihov glas čuje i izvan tradicionalnih oblika: govora, knjiga i dobrotvornog rada s kojim su povezani bivši predsjednici.

"Jedna od jednostavnih radosti našeg vremena u javnoj službi jest što smo dobili mogućnost susresti mnoge fascinantne ljude u svim fazama života i pomoći im da podijele svoja iskustva sa širom publikom", rekao je Barack Obama.

"To je razlog zbog kojeg smo Michelle i ja tako uzbuđeni što smo partneri Netflixa - nadamo se da ćemo razvijati i ohrabriti talentirane, inspirativne i kreativne glasove koji mogu promicati veću empatiju i razumijevanje među ljudima i pomoći im da podijele svoje priče s cijelim svijetom", rekao je u izjavi.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo