SJEVERNA KAROLINA

NOVA PUCNJAVA U AMERICI Policija na terenu zbog dojave o napadu u srednjoj školi

 
 screenshot

Policajci u američkoj saveznoj državi Sjeverna Karolina dobili su dojavu o pucnjavi u srednjoj školi te izašli na teren, javlja agencija AP.

Prema prvim dostupnim informacijama, napadač je još uvijek na slobodi, a za sada nema izvješća o ozlijeđenima ili poginulima. U vrijeme jutrošnjeg napada škola još nije bila otvorena i nastava nije bila počela.

Riječ je o srednjoj školi Topsail u gradu Hampsteadu, 32 kilometra sjeverno od Wilmingtona, a pohađa ju oko 1.300 učenika.

Lokalni mediji javljaju da je jedan roditelj primio telefonski poziv iz škole. Televizijskoj postaji WWAY taj je roditelj rekao da su autobusi učenike prevezli u okolne škole, koje su zatim zatvorene, a roditelji onamo mogu doći po svoju djecu.

Lokalni mediji javljaju da nad školom leti i helikopter.

U svibnju je jedan učenik (18) pronađen na parkiralištu škole s velikim nožem pričvršćenim za nogu, i još tri druga noža. Tom je prilikom uhićen još jedan 16-godišnji učenik koji se, nakon što je čuo o tom napadu, naoružao poluautomatskom puškom. Zbog tog je incidenta ta srednja škola u svibnju bila zatvorena.

Podsjetimo, jučer je u masovnoj pucnjavi u Kaliforniji poginulo 12 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:35