RAZMOTAVA SE KLUPKO

NOVI DETALJI MISTERIOZNE SMRTI RUSKOG PODUZETNIKA Noć u kojoj je ubijen proveo je s mlađahnim ljubavnikom: 'Moguće je da je zadavljen psećom uzicom'

Nikolaj Gluškov i njegova kći Natalija
 Profimedia

Britanska policija nedavno je pokrenula istragu o ubojstvu Nikolaja Gluškova (68), ruskog emigranta i prijatelja pokojnog oligarha Borisa Berezovskog, nakon što je utvrđeno da je smrt nastupila davljenjem.

Daily Mail donosi najnovije informacije o slučaju ubojstva te tako navode da je Gluškov, prije nego što je pronađen mrtav, noć proveo s muškim ljubavnikom, mladim Rusom u 20-im godinama života. Policiji je to otkrio Gluškovljev prijatelj.

Istražitelji vjeruju da je zadavljen psećom uzicom, a ubojica je navodno htio da njegova smrt izgleda kao samoubojstvo.

Nisu pronađeni znakovi provale u njegov dom, što znači da je vjerojatno poznavao ubojicu, ali policija ističe da njegova smrt nije povezana sa slučajem trovanja bivšeg dvostrukog ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćeri Julije.

- Mislim da je živio sam, ali njegov partner redovito ga je posjećivao i bio je ondje u noći kada je pronađen mrtav, rekao je njegov prijatelj.

- Ne znam puno o njemu osim da je njegovo ime Denis, da je puno mlađi, rekao bih u 20-im godinama i da je također Rus. Ako sam dobro razumio, Denis je zajedno s Natalijom, Nikolajevom kćeri, pronašao tijelo svog partnera. Oboje su zvali policiju. Policija je obavila razgovor s njima, otkrio je prijatelj ubijenog ruskog emigranta.

- Mislim da policija razmatra i teoriju da je možda umro tijekom perverzne seksualne igrice koja je pošla po zlu, rekao je te dodao:

- Nikolaj je dobar dio svog života bio heteroseksualac, imao je djecu sa svojom suprugom, ali u kasnijoj dobi je priznao da je homoseksualac.

Devedesetih godina prošlog stoljeća, Gluškov je radio za rusku državnu aviokompaniju Aeroflot i auto kompaniju LogoVAZ u vlasništvu Berezovskog. 1999. godine Berezovski je ušao u sukob s Vladimirom Putinom i pobjegao iz Rusije te se nastanio u Velikoj Britaniji. Gluškov je u međuvremenu u Rusiji optužen za pranje novca i prijevaru te je u zatvoru odslužio pet godina. Oslobođen je 2004.

Posljednjih godina, Gluškov je živio u Londonu gdje je dobio politički azil. 2011. godine svjedočio je na sudu u korist Berezovskog koji je tužio Romana Abramoviča, također tajkuna, koji je ipak uspio ostati u dobrim odnosima s Kremljem.

Gluškovljeva kći Natalija, koja studira na Sveučilištu Westminster, navodno je pod velikim stresom zbog smrti svoga oca i pronalaska njegova tijela te se skriva od očiju javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:49