ZAGONETNA SMRT

NOVI DETALJI OKO SMRTI POZNATOG TEORETIČARA ZAVJERE Istraživao je pedofilsku aferu i osjećao je 'da mu lice gori'

 maxspiers.com

Britanske teoretičar zavjere koji je pronađen mrtav u Poljskoj, pod još nerazjašnjenim okolnostima, četiri dana prije smrti u posljednjem je intervjuu rekao da ima osjećaj kako mu lice gori i da se guši.

39-godišnji Max Spiers koji se uglavnom bavio pretpostavkama vezanim uz vanzemaljski život i prisutnost NLO-a na Zemlji, navodno je neposredno prije smrti povraćao crnu tekućinu, a preminuo je na kauču kod prijateljice u stanu u Varšavi gdje je trebao držati predavanje o NLO-ima i teorijama zavjere.

Također, navodno je svojoj majci Vanessi Bates nekoliko dana prije smrti poslao poruku: ‘Ako mi se išta dogodi, istražite.’ Ona sumnja da je Max ubijen, piše Daily Mail.

Spiers je u posljednjem intervjuu Alexanderu Berdowiczu rekao da je ozbiljno bolestan, a pritom je mumljao, u nekoliko navrata zaboravio o čemu je pričao, pa čak i zaspao. ‘Imam osjećaj ovdje, kao da mi je nešto u grlu, kao da mi je nešto napalo grlo. Kao kad imate problema sa zubima pa uzmete neko sredstvo da zub utrne, takav mi je osjećaj u grlu. A osjećam kao da mi lice gori’, rekao je.

U drugom intervjuu koji je dao tjedan dana ranije Spiers je pričao o pojavi ‘četvrtog Reicha’ i tvrdio je da može pomicati predmete snagom uma. Rekao je i da ljudi uz malo vježbe mogu drugom čovjeku kroz oči oteti dušu te preuzeti tijelo kako bi živjeli u njemu. ‘Doživio sam da predmeti padaju, pucaju, lome se, i to ako sam pun energije i uznemiren. Što sam nervozniji, to predmeti više padaju’, rekao je.

Spiers je navodno posjetio Poljsku u travnju kad je odsjeo kod prijateljice Monike Duval, a mrtvog su ga pronašli u srpnju prije nego što je imao priliku govoriti na konferenciji na kojoj su predstavljena predavanja o kontroli uma, umjetnoj inteligenciji i transhumanizmu.

Daily Express piše da se Spiers možda doveo u opasnost i zbog drugog interesa. Naime, istraživao je aferu o seksualnom iskorištavanju djece kasnih osamdesetih u vojnoj bazi u San Franciscu, u što je navodno bio upleten sotonski kult, a za što su bili optuženi jedan civilni zaposlenik baze i jedan zapovjednik, no nitko nije bio osuđen.

Mrtvozornik je rekao da je istraga oko njegove smrti tek u počecima, no smatra se da je preminuo prirodnom smrću. Međutim, njegova majka Vanessa, nastavnica engleskog jezika, smatra da joj je sin ubijen. ‘Bio je poznat u svijetu teoretičara zavjere i pozvali su ga na konferenciju u Poljsku. Mislim da je Max imao neka saznanja zbog kojeg su ga htjeli ubiti. Sve što imam je potvrda o smrti prirodnim uzrokom, ali nisu napravili obdukciju, kako mogu biti sigurni? A da stvar bude apsurdnija, odbijaju mi dati bilo kakvu papirologiju oko njegove smrti jer nemam njegovu pismenu dozvolu’, rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:50