KAZNENA PRIJAVA

NOVI ILEGALNI ULASCI U SLOVENIJU Policija zaustavila Austrijanca koji je u automobilu prevozio sedam migranata iz Pakistana

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 18.12.2019. u 18:18

Harmica, 121115.
Slovenski specijalci nesto prije podneva povukli su se do mosta na Sutli u namjeri da obrane zicanu ogradu no s hrvatske strane nitko je nije dosao ukloniti. Na fotografiji: Slovenski policajci.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
CROPIX

Slovenska policija je u utorak oko 22 sata kod Dobruške Vasi u južnom dijelu zemlje zaustavila vozilo 49-godišnjeg Austrijanca koji je u automobilu prevozio sedam migranata iz Pakistana, objavila je u srijedu policijska uprava Novo Mesto.

Austrijski državljanin predan je sucu istrage uz kaznenu prijavu, dok policijsko postupanje prema migrantima još nije zaključeno.

Istodobno, na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje granična policija je tijekom kontrole u  teretnom vozilu srbijanskih registarskih oznaka otkrila osam migranata iz Afganistana, te još četiri Afganistanca u vozilu s makedonskim tablicama, a svi su nakon postupka predani hrvatskim organima.

Slovenija ove godine bilježi povećanje broja ilegalnih ulazaka u zemlju za 70 posto u odnosu na prošlu, a migracije su bile jedna od tema razgovora premijera Šareca u Srbiji, koju je službeno posjetio u utorak.

Tom je prilikom istaknuo da policije dviju zemalja uspješno surađuju u upravljanju migracijama, ali da je to zajednički europski zadatak te da bez jedinstvenog dogovora na razini Europe neće biti djelotvornog odgovora na taj izazov.

Izdvajamo