NERAZRIJEŠENI SLUČAJ

NOVI ZAPLET U ISTRAZI MISTERIOZNE SMRTI DAVIDA DRAGIČEVIĆA 'U tijeku su nova vještačenja koja bi trebala razjasniti što se zapravo dogodilo'

lijevo: policija u Banja Luci; desno: Davor Dragičević
 Srđan Puhalo / Twitter, Robert Fajt / CROPIX

Davor Dragičević, otac 21-godišnjeg mladića Davida koji je prije godinu dana pronađen mrtav u Banjoj Luci pod okolnostima koje ni do danas nisu razjašnjene, podsjetio je u utorak kako već punu godinu dana čeka odgovor na pitanje tko mu je ubio sina a ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač odgovorio mu je kako bi "neka nova vještačenja" mogla pomoći da se ovaj slučaj razriješi.

"Odgovor još nisam dobio. Godina je dana kako ste pokušali kriminalizirati mog sina, sada to isto pokušavate sa skupinom Pravda za Davida. Ubojice, spavate li mirno?", napisao je na svom Twitter profilu Davor koji od 30. prosinca prošle godine kada je pobjegao iz Banje Luke živi u egzilu.

David Dragičević nestao je 18. ožujka 2018. a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas. Policija i sudski patolog Željko Karan tvrdili su kako se mladić utopio, no kasnije su otkriveni dokazi koji su potvrdili da to nije točno, a tužiteljstvo u Banjoj Luci otvorilo je istragu.

Spora istraga prouzročila je masovne prosvjede građana u Banjoj Luci koji su se pretvorili u pobunu protiv režima Milorada Dodika, a oni su eskalirali potkraj prošle godine kada je policija intervenirala uz uporabu sile i od tada trajno zabranila sva okupljanja skupine Pravda za Davida.

Davidovi roditelji, ogorčeni ponašanjem vlasti u RS-u, ranije ovog mjeseca su ekshumirali tijelo svog sina s groblja u Banjoj Luci i potom ga ponovo pokopali u Bečkom Novom Mjestu.

Dragan Lukač, kojega Davor Dragičević i Davidova majka Suzana Radanović smatraju osobom koja svjesno pokušava zaštititi ubojice njihovog sina povezane s policijom, u utorak je novinarima u Banjoj Luci kazao kako su provedena nova vještačenja o cijelom slučaju pa očekuje da bi to trebalo pomoći dovršetku istrage.

"Svi dalji postupci u vezi sa ovim slučajem su u ovlasti tužiteljstva a MUP i dalje stoji na raspolaganju i učinit će sve što se od nas bude tražilo. Tužiteljstvo ima na raspolaganju sve i može doći do svih saznanja ako je netko od radnika MUP-a prekršio zakon i procesuirati ih", kazao je Lukač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:58