OBRAĆANJE NACIJI

NOVOGODIŠNJA POSLANICA KIM JONG UNA 'SAD je u dometu, a tipka za nuklearni napad uvijek je na mom stolu'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 01.01.2018. u 10:11

North Korea's leader Kim Jong Un speaks during a New Year's Day speech in this photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) in Pyongyang on January 1, 2018. KCNA / via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, CONTENT, LOCATION OR DATE OF THIS IMAGE. NO THIRD PARTY SALES. NOT FOR USE BY REUTERS THIRD PARTY DISTRIBUTORS. SOUTH KOREA OUT. TPX IMAGES OF THE DAY
KCNA / REUTERS

Kim Jong Un obraća se naciji u novogodišnjem govoru

 

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un u ponedjeljak je u svom novogodišnjem obraćanju poručio da Sjedinjene Države neće moći započeti rat protiv Sjeverne Koreje sada kad ta država može pogoditi američki teritorij svojim nuklearnim naoružanjem.

"Cijele Sjedinjene Države su u dometu našeg nuklearnog oružja, a tipka za nuklearni napad uvijek je na mom stolu. Ovo je stvarnost, a ne prijetnja", rekao je Kim Jong Un.

Južnokorejska agencija Yonhap prenosi kako je sjevernokorejski čelnik pozvao na masovnu proizvodnju nuklearnih i balističkih raketa, te je proglasio da je njegova država u 2017. postala nuklearna sila.

Naglasio je da će Pjongjang iskoristiti to oružje samo kad sigurnost države bude pod prijetnjom.

Sjevernokorejski čelnik je u govoru rekao i kako dvije Koreje trebaju poboljšati svoje odnose, te da je put prema dijalogu otvoren.

Kim Jong Un razmatra slanje sjevernokorejske sportske delegacije na Olimpijske igre koje će se u veljači održati u južnokorejskom Pyeongchangu, te je otkrio kako bi se dvije Koreje u bliskoj budućnosti trebale sastati kako bi raspravile o toj temi.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo