JACINDA ARDERN

NOVOZELANDSKA PREMIJERKA OTKRILA DETALJE ZARUKA Zaručnik ju je iznenadio pitanjem još za Uskrs, ali javnost o tome nije imala pojma sve do petka

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 06.05.2019. u 12:11

, Image: 388661727, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor usage restriction: Commercial electronic, Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

 

WELLINGTON - Novozelandska premijerka Jacinda Ardern u ponedjeljak je kazala da ju njezin dugogodišnji partner Clarke Gayford iznenadio pitanjem o tomu hoće li se udati za njega, ali da nema pojma kada će biti vjenčanje.

"Pitanje me iznenadilo", priznala je Ardern, dodavši da par još nema službenih planova o vjenčanju.

To je kazala tijekom prvoga tjednog susreta s novinarima nakon što je prošli tjedan vijest podijelila s javnošću. 

Rekla je da joj je Clarke pitanje postavio tijekom uskršnjeg vikenda dok su bili na "prekrasnome malom vidikovcu" na brdu Mokotahi u zaljevu Hawke u mjestu Mahiji gdje živi njegova obitelj.

Bili su okruženi tjelohraniteljima, lokalnim mještanima i psom koji joj je pokušao 'ukrasti' čokoladu koju joj je donio Clarke.

"Sve u svemu, bilo je vrlo intimno.... i romantično..., i ne, nije kleknuo preda me", kazala je uz smijeh.

Za vijest o zarukama se doznalo pošto su novinari u petak zamijetili prsten na srednjem premijerkinu prstu. Bilo je neizbježno i pitanje zbog čega je zaručnički prsten baš na srednjem prstu, na što je ona pojasnila da je riječ o prstenu koji je pripadao Gayfordovj baki pa joj je prevelik.

"Nisam željela skrivati vijest od bilo koga, no prsten je jednostavno prevelik za prstenjak pa je zato završio na srednjem prstu", dodala je.

Novozelandska premijerka druga je žena u svijetu koja je rodila u trenutku dok obavlja dužnost predsjednice vlade. Prva je bila pakistanska premijerka Benazir Bhutto koja je rodila kćer 1990.

Ardern (38) i Gayford (41) imaju kćer Neve koja će u lipnju napuniti godinu dana. Gayford je njezinu prvu godinu života proveo kod kuće brinući se sa suprugom o djetetu.

Prošle je godine u intervjuu Ardern kazala kako ne namjerava zaprositi Gayforda već će njemu prepustiti da se preznoji oko toga kako će to učiniti. “Ne, ne kanim. Želim da prođe muku i agoniju postavljanja pitanja, to bi bilo olakšati mu, apsolutno ne”.

Ardern je nakon terorističkih napada na zemlju u rujnu 2017. ujedinila zemlju te za reakciju nakon napada na džamije u Christchurchu u kojima je ubijena 51 osoba dobila pohvale iz čitavog svijeta.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo