POVIJESNA IZJAVA

Obama stao u obranu homoseksualaca: Istospolnim parovima treba omogućiti da se vjenčaju!

Njegov stav dolazi tri dana nakon što je potpredsjednik Joe Biden rekao u televizijskom intervjuu da mu ne smeta homoseksualni brak
US President Barack Obama delivers remarks on the US economy from the State Dining Room at the White House in Washington, DC, August 8, 2011. Obama on Monday defended America's credit after Standard & Poor's downgraded its top notch debt rating, insisting the economy's woes were "eminently solvable" with political will. Obama said he would table his own proposals for cutting the US deficit "in the coming weeks," saying the United States will always be a triple-A country and also urged Republicans to agree to tax hikes on the richest Americans. AFP PHOTO/Jim WATSON
 JIM WATSON

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama se u srijedu na tv kanalu ABC prvi puta izjasnio u korist homoseksualnih brakova.

"Za mene osobno, važno je reći da mislim da istospolnim parovima treba omogućiti da će vjenčaju", rekao je i naglasio da se američke države trebaju o tome izjasniti.

Obama time postaje prvi američki predsjednik na dužnosti koji zauzima takvo stajalište i to manje od šest mjeseci prije predsjedničkih izbora, dok je do sada bio vrlo neodređen u vezi te potencijalno eksplozivne društvene teme.

Mjesecima je demokratski predsjednik, koji se 2008. izjasnio za civilna partnerstva, ali nije podržao homoseksualne brakove, govorio da se razvija njegovo stajalište o toj temi.

Njegov stav dolazi tri dana nakon što je potpredsjednik Joe Biden rekao u televizijskom intervjuu da mu ne smeta homoseksualni brak.

ABC je rekao da je Obama opisao svoje poglede kao osobne te da još podržava koncepciju da američke savezne države trebaju o tome odlučiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:03