STRAVA U VALGI

OBITELJSKI MASAKR ZGRANUO ŠPANJOLSKU Otac pred dvoje male djece ubio svoju bivšu suprugu, njezinu sestru i majku

 
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Strašan zločin u kojem su ubijene tri osobe potresao je Španjolsku, piše BBC.

José Luis Abet Lafuente (45) u ponedjeljak je hicima iz vatrenog oružja ubio svoju bivšu suprugu (39), njezinu sestru i njezinu majku, i to pred očima svoje dvoje djece, starih 4, odnosno 7 godina. Policija je počinitelja uhitila nedugo nakon zločina.

Do masakra je došlo u ponedjeljak ujutro, u trenutku kada su se djeca spremala za školu. Nakon što je ugasio život triju žena, ubojica je pobjegao s mjesta zločina u mjestu Valga na sjeveru Španjolske te potom pozvao policiju i predao se, piše BBC.

Policija je priopćila da prije trostrukog ubojstva nije bilo nikakvih prijava za nasilje od strane ubijenih žena. Dodali su i da se par razveo prošle godine.

Nešto više o pozadini zločina otkrili su lokalni mediji koji su napisali da je Lafuente nedavno slao poruke svojoj bivšoj ženi u kojima ju je optužio da mu priječi pristup njihovoj djeci.

- Prvo si se razvela od mene, a sada mi još ne daš da vidim svoju djecu - napisao je ubojica na Facebooku, a prenosi španjolski El Mundo.

Zbog strašnog zločina reagirao je i španjolski premijer Pedro Sanchez koji je rekao da se radi o "strašnoj tragediji", a zločine je opisao kao "rodno motivirane".

- Mi nećemo stati dok se pokolj žena ne zaustavi - napisao je Sanchez na svojem Twitter profilu.

Što se tiče samih detalja zločina, ubojica je policiji ispričao svoju verziju - rekao je da je njegova bivša supruga u osam ujutro smjestila svoju djecu u auto. Taman kada je krenula autom na ulicu, on je prišao vozilu s pištoljem u rukama. Nakon što ga je vidjela, ona je pozvala svoje članove obitelji u pomoć.

Usprkos tome, Abet Lafuente ju je upucao, bez obzira na to što su sve promatrala njihova djeca, rekli su policijski dužnosnici. Nakon što su do auta stigle sestra i majka ubijene žene, Abet Lafuente je i njih usmrtio.

Ubojica je poslije toga pištolj navodno bacio u rijeku (policija ga je pronašla, zajedno s municijom) te se vratio u kuću u kojoj je živio sa svojom majkom i sestrom, udaljenom nekih 20 kilometara od mjesta zločina. Nedugo nakon toga nazvao je policiju te se mirno predao.

Zbog nezapamćenog zločina lokalne su vlasti u Valgi proglasile tri dana žalosti. Djeca su zasad povjerena na brigu njihovom ujaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:23