TRAGEDIJA

OČAJNA MAJKA OD TUGE SKOČILA U SMRT S DVOJE DJECE Bila je uvjerena da joj je muž poginuo u prometnoj nesreći, a on je zapravo vlastitu smrt lažirao

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.10.2018. u 00:00

WEIBO

Policiji se predao muškarac čija je supruga ubila njihovo dvoje djece i sebe nakon što je on lažirao svoju smrt kako bi pokupio novac od osiguranja, piše BBC.

34-godišnjaka se smatralo mrtvim nakon što je njegov automobil pronađen u rijeci, iako njegovo tijelo nije pronađeno. O svojem planu da fingira vlastitu smrt i tako prevari osiguranje nikome nije ništa rekao, pa ni svojoj ženi, stoga je ona mislila da je mrtav. Ostavila je oproštajnu poruku i očajna s djecom u naručju skočila u vodu.

Muškarac prezimena He prijavio se prošloga petka policiji u okrugu Xinhua u provinciji Hunan.

Zadržan je u pritvoru pod optužbom za prijevaru osiguravajućeg društva i izazivanje štete, objavila je policija na društvenoj mreži WeChat.

Početkom rujna, He je ugovorio policu osiguranja vrijednu milijun juana (145.000 dolara) o čemu njegova žena nije ništa znala.

Prema priopćenju državnog radija Glas Kine, njegova je supruga imenovana korisnicom police nakon njegove 'smrti', koju je on, koristeći posuđeni automobil, inscenirao 19. rujna. Kasnije je otkriveno da je imao dugove u iznosu od otprilike 100.000 juana.

Tijelo njegove 31-godišnje supruge i dvoje djece (četverogodišnjeg sina i jednogodišnje kćeri) otkriveno je 11. listopada u jezercu u blizini njihova doma.

U oproštajnoj poruci mlada je žena rekla da se želi 'pridružiti suprugu' te da želi da 'njihova četveročlana obitelj ponovno bude zajedno'.

Sljedećeg dana, He se prijavio policiji.

Isti je muškarac nešto ranije na internetu objavio video u kojem plače i objašnjava da je posudio novac kako bi platio liječenje svoje trogodišnje kćeri koja pati od epilepsije. Taj je video pregledan mnogo puta i potaknuo je raspravu o tome pod kakvim su financijskim pritiskom obitelji u Kini.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo