TUGA U ŠPANJOLSKOJ

OČAJNIČKA POTRAGA ZA NESTALIMA U KRVOPROLIĆU Otac dječaka (7) čija majke leži u bolnici s teškim ozljedama, ukrcao se na prvi zrakoplov iz Sydneyja

 
Barcelona u petak; Julian Cadman, dječak za kojim se traga
 Sergio Perez / Reuters

Od petka ujutro obitelji pokušavaju stupiti u kontakt s voljenima koji su se u trenutku terorističkog napada našli u Barceloni. Premda postoji niz kanala komunikacija, a u potragu su uključene i brojne državne službe i ambasade, za nekim se osobama još uvijek traga.

Na popisu nestalih nalazi se Julian Cadman (7), rođen u Kentu. Potragu je pokrenuo njegov rođak nakon što je majka dječaka Jom nakon napada završila u bolnici s teškim ozljedama. Njegov otac Andrew odmah se ukrcao na zrakoplov iz Sydneyja, gdje je obitelj preselila prije tri godine, kako bi pomogao pronaći nestalog sina za kojeg još uvijek ne zna je li živ ili mrtav.

Heidi Nunes iz Kalifornije također traži informacije o suprugu Jaredu Tuckeru (43) kojeg je izgubila u gužvi nakon napada.

Među identificiranim žrtvama nalazi se Bruno Gulotta, računalni stručnjak iz talijanskog grada Legnana. Poginuo je hodajući po La Rambli i držeći svog šestogodišnjeg sina za ruku. Njegova supruga Martina rekla je da je umro na koljenima, grleći i pokušavajući zaštititi sina i sedmomjesečnu kćer od podivljalog vozača, piše Daily Mail.

Belgijske su vlasti imenovale Elku Vanbockrijck (44) iz Tongerena kao jednu od žrtava. Elka je bila na godišnjem odmoru sa suprugom i sinovima.

Francisco Lopez Rodriguez (60), koji se smatrao nestalim, poginuo je na mjesto događaja, objavile su španjolske vlasti.

Prema pisanju španjolske Lavanguardije zasad je poznato da su poginule dvije osobe španjolske nacionalnosti, tri njemačke i žena iz Belgije. Poginuli Španjolci su muškarac i dječak, navodno u rodu, no imena nisu objavljena.

Među više od sto ozlijeđenih osoba nalaze se državljani Amerike, Australije, Irske, Francuske, Grčke, Hong Konga, Kube i Nizozemske. Najmlađa žrtva je navodno trogodišnja djevojčica, a u teškom stanju u bolnici nalazi se šestogodišnja djevojčica s teškim kravarenjem, izvijestio je NY Times.

Francuske su vlasti potvrdile 26 ozlijeđenih državljana, od čega je 11 osoba još uvijek u ozbiljnom stanju. Australska ministrica vanjskih poslova Julie Bishop potvrdila je da je ukupno 16 Australaca prema zasad dostupnim informacijama ozlijeđeno u napadu. Kubanska ambasada potvrdila je pet svojih ozlijeđenih državljana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:17