INCIDENT

'ODAKLE SI TI, KAKVO JE TO PREZIME, JESI LI MOŽDA MUSLIMAN?' Sina boksačke legende Muhameda Alija zadržali na aerodromu u Floridi zbog Trumpa

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.02.2017. u 11:03

Boxing legend Muhammad Ali stands with his wife Yolanda as he is introduced before the welterweight fight between Floyd Mayweather Jr. and Shane Mosley at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada in this May 1, 2010 file photo. REUTERS/Steve Marcus/File Photo - RTSFZ0W
Steve Marcus/File Photo / REUTERS

Muhammad Ali

Sin legendarnog boksača Muhameda Alija zadržan je i ispitivan dva sata po povratku u SAD s Jamajke početkom veljače zbog prezimena arapskog prizvuka, po američkim medijima.

Muhamed Ali Jr. (44), rođen u Philadelphiji (Pennsylvania) i vlasnik američke putovnice putovao je s majkom Khalilah Camacho-Ali, bivšom suprugom boksača preminulog 2016., ispričao je njegov odvjetnik i prijatelj Chris Mancini Courrier-Journalu iz Louisvillea.

Oboje je zadržano na ispitivanju u međunarodnoj zračnoj luci Fort Lauderdale 7. veljače zbog arapskog prizvuka njihovih imena, dodao je Mancini.

Camacho-Ali puštena je nakon što je carinicima pokazala fotografiju na kojoj je pored bivšeg supruga. No, Ali Jr. nije imao fotografiju i, po Manciniju, zadržan je gotovo dva sata te nekoliko puta upitan: "Odakle je vaše prezime?" i "Jeste li musliman?"

Odgovorio je da je musliman kao i njegov otac, ali su carinici nastavili ispitivanje.

"Obitelji Ali jasno je da je sve to izravno povezano s Trumpovim naporima da zabrani ulazak muslimana u SAD", izjavio je Mancini za dnevnik.

Mancini je naglasio da pokušava zajedno s obitelji Ali otkriti koliko je još osoba zadržano na sličnim ispitivanjima te kako namjeravaju uložiti žalbu na saveznoj razini.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo