NEKOLIKO OZLIJEĐENIH

OGROMNI KRUZER ZABIO SE U MANJI TURISTIČKI BROD U VENECIJI Dramatični prizori iz jadranskog bisera, turisti u panici bježali, neki pali u more

 
 screenshot YouTube

Veliki kruzer 'Opera' u vlasništvu kompanije MSC u nedjelju oko 8:30 sati zabio se u manji turistički brod u Veneciji, javlja Corriere della sera. Iako prizor zabijanja ogromnog broda u manju brodicu izgleda zastrašujuće, prava je sreća da su samo četiri osobe na njoj lakše ozlijeđene. La Repubblica javlja da je lakše ozlijeđena i jedna osoba na kruzeru.

Kruzer se u privezanu brodicu zabio dok se sidrio. Do nesreće je došlo u trenutku dok je kruzer ulazio u terminal San Basilio u tom popularnom turističkom odredištu, prema listu La Repubblica.

Prema prvim informacijama, kruzeru su otkazale komande dok su ga teglili kroz kanal Giudecca prema doku. Iako je kapetan 'Opere' smjesta signalizirao kvar i blokirao motore, potisak je bio prejak te se brod nastavio nekontrolirano kretati prema turističkom brodu 'River Countess', a zatim je udario i u njega i u dok.

Na doku je bio veći broj ljudi, a snimke s mjesta događaja prikazuju kako u jednom trenutku panično počinju trčati, shvaćajući da će doći do sudara, s obzirom da je kapetan kruzera upalio sirenu. Nekoliko osoba je, prema pisanju talijanskih medija, u metežu završilo u moru.

Vigili del Fuoco

Nesreća se dogodila usred velike debate koja već neko vrijeme traje u Veneciji oko svojevrsne najezde kruzera koji su zagušili čuvenu gradsku lagunu pa se svako malo organiziraju prosvjedi ne bi li se zabranio njihov dolazak u ovaj jadranski biser.

“Ono što se danas dogodilo potvrda je nečega na što već dulje vrijeme upozoravamo”, rekao je talijanski ministar zaštite okoliša Sergio Costa. “Kruzeri ne bi smjeli uplovljavati u kanal Giudeccu. Već mjesecima radimo na tomu da ih premjestimo drugdje i vrlo smo blizu rješenju”, dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:56