NEVIĐENA BESTIJALNOST

OKRUTNO UBOJSTVO SKOTNE SLONICE ZGROZILO SVIJET Monstrum joj dao 'zalogaj-bombu': Pojela je ananas napunjen petardama koje su eksplodirale u njoj

 
 STR / AFP

Indijska policija u petak je uhitila muškarca optuženog za izazivanje smrti skotne slonice koja je uginula nakon što je zagrizla ananas napunjen petardama koje su jadnoj životinji eksplodirale u ustima, piše CBS News.

15-godišnja slonica zbog stravične ozljede više nije mogla jesti i uginula je u rijeci u Pallakadu u južnoj indijskoj državi Kerala 27. svibnja, kazao je šef Uprave za šumarstvo Indije, Surendra Kumar.

Detalji o osumnjičenom nisu izneseni u javnost. Uprava za šume objavila je tek da je uhićen i da se sada istražuje je li riječ o lovokradici ili farmeru koji je ubio slonicu kako bi zaštitio svoje usjeve.

'Zalogaji-bombe' napunjene eksplozivom uobičajene su u Indiji, pogotovo u južnim državama, a obično se koriste za lov na divlje svinje zbog njihova mesa. Smrt skotne slonice izazvala je revolt među zaštitnicima životinja. BBC javlja kako je Ratan Tata, jedan od vodećih indijskih biznismena, poručio kako 'pravda mora pobijediti'.

I inidijska zvijezda kriketa, Virat Kohli, taj je čin nazvao kukavičkim.

Maneka Gandhi, bivši ministar iz vladajuće stranke Bharatiya Janata, opisao je smrt jadne životinje šokantnom i zahtijeva oštro kažnjavanje odgovornih.

Smanjenje prirodnih staništa i povećanje broja slonova u posljednjih 15 godina dovelo je do toga da gladne životinje ulaze u sela i uništavaju usjeve, a ponekad i napadaju mještane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:46