HOROR U MADAGASKARU

OMILJENA STUDENTICA PRESTIŽNOG SVEUČILIŠTA PALA IZ AVIONA TIJEKOM STUDIJSKOG PUTOVANJA 'Pilot i drugi putnik u šoku su gledali što ona radi'

 Facebook

Britanski mediji izvještavaju o smrti 19-godišnje studentice prestižnog Sveučilišta Cambridge koja je poginula prilikom pada iz aviona s visine od oko 1500 metara.

Alana Cutland bila je na studijskom putovanju u Madagaskaru kada je ispala iz letjelice tipa Cessna dok se nalazila iznad afričke otočke države, otprilike 10 minuta nakon polijetanja.

Vjeruje se da je studentica druge godine prirodnih znanosti iz Milton Keynesa bila na programu stažiranja kada je pala u izolirane predjele afričke savane. Njezino tijelo još uvijek nije pronađeno, iako su lokalne vlasti pokrenule veliku potragu.

Zasad je nejasno kako je Alana ispala iz aviona, poznato je tek da je u zrakoplovu bila s pilotom i još jednim putnikom. Daily Mail jedini otkriva, navodeći neimenovani policijski izvor, što se vjerojatno dogodilo u letjelici.

Navodno je mlada studentica nasilno otvorila vrata aviona dok su je šokirani pilot i drugi putnik gledali. Britanski tabloid također izvještava da se Alana učestalo svađala s roditeljima posljednjih dana prije pogibije.

Strahuje se da njezino tijelo nikada neće biti pronađeno jer je palo u područje u kojemu obitavaju divlje životinje.

Njezina obitelj u priopćenju je poručila da ih je vijest o smrti Alane slomila.

Ističu da je bila pametna i samostalna mlada djevojka, talentirana plesačica, koju su voljeli svi koji su je poznavali.

- Alana je objeručke prihvaćala svaku priliku sa velikim entuzijazmom i avanturističkim duhom, uvijek je tražila način da produbi svoje znanje i iskustvo na najboilji mogući način. Osobito je bila uzbuđena zbog sljedećeg koraka u svom obrazovanju, stažiranja na Madagaskaru kojom je željela oplemeniti svoj studij prirodnih znanosti, naveli su u priopćenju.

Dr. David Woodman iz Robinson Collegea pri Sveučilištu Cambridge izdao je priopćenje o smrti studentice.

- Duboko smo šokirani zbog vijesti o Alaninoj smrti. U dvije godine koliko je provela s nama, ostavila je duboki trag u različitim apektima života na koledžu. Iskreno će nam nedostajati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:20