SLIJEDIO JU DOK JE TRČALA

'ONA JE PRIJETILA POLICIJOM, JA SAM SE USPANIČIO I.... VIŠE SE NIČEG NE SJEĆAM!' Ubojstvo studentice potreslo Ameriku, obrana ubojice šokirala sve

 
 Facebook Mollie Tibbets, Profimedia

Imigrant iz Meksika optužen za ubojstvo studentice Mollie Tibbetts tvrdi da se ubojstva i njezine smrti uopće ne sjeća, javlja BBC.

24-godišnji Cristhian Bahena Rivera priznao je da je slijedio 20-godišnju studenticu dok je trčala jedne večeri prije pet tjedana.

Rekao je da se razljutio kad je ona zaprijetila da će pozvati policiju ako ju nastavi slijediti, no ne sjeća se što se nakon toga dogodilo, priopćila je policija.

Američki predsjednik Donald Trump okrivio je američke zakone o imigraciji za smrt Mollie Tibbets, no odvjetnik optuženog kaže da je njegov klijent u SAD-u potpuno legalno.

Tijelo djevojke koja je nestala 18. srpnja pronađeno je dan nakon što su istražitelji otkrili da bi Rivera mogao biti krivac za njezinu smrt. Policija kaže da je osumnjičenik živio u SAD-u ilegalno te da je stanovao na području u blizini gdje je Tibbets stanovala u Brooklynu, a tamo je stanovao najmanje četiri godine.

No Riverini poslodavci tvrde da je prošao provjeru koju svi imigranti moraju proći te da je sve legalno.

U srijedu se predsjednik Trump obratio javnosti vezano uz taj slučaj. U video poruci koju je objavio na Twitteru napao je američke zakone o imigraciji i nazvao ih 'patetičnima'.

'Osoba je iz Meksika stigla ilegalno i ubila Mollie Tibbets. Naši imigracijski zakoni moraju se promijeniti, moramo promijeniti zakone o granicama. Imamo najgore zakone u svijetu', rekao je i ponovno pozvao na dizanje zida na granici s Meksikom.

Rivera je priznao da je promatrao Tibbets dok je te večeri trčala i čuvala psa svojeg dečka. Nadzorne kamere su snimile njegov crni automobil koji se vozi u blizini mjesta na kojem je Tibbets nestala. Kad ga je policija ispitivala, priznao je da ju je slijedio automobilom, a zatim je izašao iz njega i počeo trčati za studenticom. Kad je ona rekla da će pozvati policiju, on se uspaničio. Rekao je policiji da se ne sjeća što se nakon toga dogodilo, te da mu se to obično dogodi svaki put kad se jako uzruja. Sjećanje mu se navodno vratilo nakon što se vratio u svoj automobil.

Rekao je da je u svom krilu vidio dio slušalice koje je ona nosila i tada je shvatio da ju je strpao u prtljažnik. Zatim je otvorio prtljažnik i vidio tijelo Mollie Tibbets. Bila je u svojoj odjeći za vježbanje, a s obje strane njezine glave bilo je krvi. Rekao je da ju je vukao oko 20 metara do polja kukuruza i navodno je tamo ostavio njezino tijelo i pokrio ga kukuruzima.

'Naša su srca slomljena. U ime cijele Mollyne obitelji, hvala svima koji se mole za našu djevojčicu', poručili su iz obitelji i zamolili za poštivanje privatnosti.

O ovom se slučaju oglasila i Bijela kuća. Glasnogovornica Sarah Sanders nazvala je smrt Mollie Tibbets 'nesretnim podsjetnikom na to da je potrebno postrožiti zakone o imigraciji'. Bijela kuća je na Twitteru također objavila video snimku članova obitelji Amerikanaca koje su ubili ilegalni imigranti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:13