AFERA STERLING

OPRAH KUPUJE NBA KLUB OD RASISTA? Slavna kraljica televizijskog talk showa bacila oko na L.A. Clipperse

Navala uslijedila nakon što je NBA izbacila rasističkog vlasnika kluba D. Sterlinga
 AFP PHOTO / Robyn Beck

Oprah Winfrey okuplja ekipu za kupnju košarkaškog kluba Clippers kojoj bi se pridružio i vlasnik Oraclea Larry Elison te mogul zabavne industrije David Geffen.

No, televizijska diva nije jedina zainteresirana za klub iz Los Angelesa koji će morati na bubanj nakon što je vlasniku kluba Donaldu Sterlingu NBA ovoga tjedna uručila doživotnu zabranu rada zbog rasističkih izjava na račun crnaca.

Stigle su - manje ili više ozbiljne - najave repera Dr. Drea, boksača Floyda Mayweathera i njegova rivala Oscara De La Hoye, milijardera Elija Broada, te glumice i komičarke Mindy Kaling, koja je najavila da bi ona zadržala iste dresove, ali bi im dodala šljokice.

Dobro će zaraditi

Iako se Sterling u nekoliko dana prometnuo u najomraženijeg čovjeka američkog sporta nakon objave kompromitirajućih snimki prije nekoliko dana, činjenica je da bi mu ovaj skandal mogao postati najunosniji posao života. Clipperse je kupio 1981., kada im je sjedište bilo u San Diegu, za 12,7 milijuna dolara, a časopis Forbes je vrijednost kluba procijenio na 575 milijuna dolara. No, to je bilo prije nego što su Clippersi odjednom zavladali naslovnicama, a neke procjene analitičara dosežu i milijardu dolara.

Postupak prodaje će formalno krenuti nakon što vlasnici ostalih 29 klubova u NBA glasanjem donesu očekivanu odluku o izbacivanju Clippersa iz lige.

Doživotna zabrana

Doživotna zabrana znači da Sterling više ne smije dolaziti na utakmice i treninge NBA klubova, ne smije više kročiti u prostorije kluba, donositi poslovne odluke u klubu niti sudjelovati u radu tijela NBA lige. ( P. B.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:52