ŠEF BREXITA

OPROŠTAJNA ISPOVIJEST NIGELA FARAGEA Odlazi iz Bruxellesa: 'Nedostajat će mi zabava, taj teatar u kojem sam igrao ulogu mangupa pantomimičara'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 28.01.2020. u 21:09

Brexit campaigner and Member of the European Parliament Nigel Farage gestures as he speaks during a debate at the European Parliament in Strasbourg, eastern France on December 18, 2019. (Photo by FREDERICK FLORIN / AFP)
FREDERICK FLORIN / AFP

Nigel Farage

Dok je Nigel Farage u utorak pakirao stvari iz svoga ureda u Europskom parlamentu u Bruxellesu, rekao je da će mu kako nedostajati ta institucija na čijoj je kritici izgradio svoju političku karijeru.

"Nedostajat će mi zabava, teatar", izjavio je čelnik stranke Brexit. "Nedostajat će mi uloga mangupa pantomimičara što sam bio puno puta. Bilo je to važno poglavlje u mome životu".

Ono za čim Farage, međutim, ne žali je to što je vodio kampanju koja je rezultirala izlaskom Britanije iz EU.

Tihi će se razvod dogoditi u petak u ponoć u Bruxellesu, a glasna proslava na londonskom Trgu parlamenta gdje je Farage obećao dovesti 30.000 ljudi.

Farage i još 72 britanskih zastupnika ovoga će tjedna sudjelovati na svojoj posljednjoj plenarnoj sjednici Europskog parlamenta.

U petak ujutro, skupina parlamentaraca iz stranke Brexit išetat će iz modernističke zgrade s britanskom zastavom i tako obilježiti izlazak Britanije iz Unije nakon 47 godina članstva.

Izdvajamo