DRAMA U SAD-U

OPSADNO STANJE U PHILADELPHIJI Naoružani napadač puca po policajcima, više ozlijeđenih, građane pozvali da se ne približavaju mjestu incidenta

 
 Bastiaan Slabbers / REUTERS

U Philadelphiji je u tijeku opsadno stanje.

Naoružani napadač već dulje vrijeme puca po policajcima koji ga pokušavaju uhititi. Iako zasad nije poznato što je dovelo do incidenta, čitav dio grada pod golemom je opsadom policije.

CNN tako javlja kako je područje naselja Nicetown-Tioga preplavljeno policajcima koji pokušavaju staviti situaciju pod kontrolu. Građani su obaviješteni da izbjegavaju široko područje oko mjesta pucnjave, a policija je zatražila i da se udalje helikopteri medijskih kuća.

Prema prvim informacijama, najmanje šest policijskih službenika je ozlijeđeno, no brojka ozlijeđenih varira ovisno o izvoru pa se spominje i da je žrtava nešto manje. Težina njihovih ozljeda zasad nije poznata. Izvor ove medijske kuće navodi i kako su ranjeni policajci dio policijske divizije posvećene narkoticima.

ABC, koji pucnjavu videom prati uživo, javlja pak o najmanje šest ozlijeđenih policajaca. Na snimci se vidi kako su na terenu i članovi protuterorističke jedinice.

Policijski kapetan Sekou Kinebrew izjavio je CNN-ovoj televizijskoj mreži kako je policija izašla na teren po dojavi vezanoj uz drogu. Na mjestu događaja trenutno se nalazi najmanje pedeset policijskih vozila, a naoružani policajci kleče sakriveni vratima svojih službenih automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:43