PRIJETNJA SJEDINJENIM DRŽAVAMA?

OŠTRA PRIJETNJA IZ KREMLJA Rusi prijete da će napasti svaku letjelicu u Siriji u području njihovog djelovanja

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 19.06.2017. u 15:14

A still image taken from a video footage and released by Russia's Defence Ministry on August 14, 2016, shows a Russian Tu-22M3 bomber dropping off bombs near what the ministry said is the city of Deir ez-Zor, Syria. Ministry of Defence of the Russian Federation/Handout via REUTERS TV ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVES.
REUTERS

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u ponedjeljak da će sve letjelice nad Sirijom, u području djelovanja ruskog zrakoplovstva, smatrati ciljevima, prenose ruske novinske agencije.

Izjava je uslijedila nakon što je američki borbeni zrakoplov u nedjelju srušio sirijski vojni zrakoplov u području Rake a Washington je poručio da je taj zrakoplov bombardirao položaje u blizini snaga koje podupire SAD. Damask tvrdi da je zrakoplov bio u misiji protiv militanata Islamske države.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je i da je od 19. lipnja opozvalo suradnju sa SAD-om u sprečavanju zračnih incidenata nad Sirijom.

SAD uoči rušenja sirijskog zrakoplova nije koristio taj kanal za komunikaciju, navelo je rusko ministarstvo obrane.

Rusko ministarstvo preciziralo je da će sve letjelice zapadno od Eufrata biti praćene i smatrane ciljevima ruske protuzračne obrane u Siriji.

Rusija ima sustave S-300 i S-400 u Siriji, kao i desetke lovaca i borbenih zrakoplova.

ELIPSO

Izdvajamo