JOHNSON ZABRINUT

OSTVARUJE SE NAJGORI SCENARIJ Broj umrlih u Velikoj Britaniji od koronavirusa dostigao gotovo 50 tisuća

 AFP

Broj smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom u Velikoj Britaniji u utorak se približio 50 tisuća, što potiče razloge za zabrinutost premijera Borisa Johnsona koji pokušava ublažiti restriktivne mjere uvedene kako bi se spriječilo širenje zaraze.

Broj smrtnih slučajeva sada je točno 49.646, što uključuje najnovije podatke iz Engleske te Walesa kao i prijašnje podatke iz Škotske i Sjeverne Irske, navodi Reuters.

U ožujku je glavni znanstveni savjetnik britanske vlade procijenio kako bi zadržavanje broja smrtnih slučajeva ispod 20 tisuća bio "dobar ishod", no već u travnju vlada je kao najgori scenarij smatrala onaj po kojemu bi broj umrlih dostigao upravo 50 tisuća.

U britanskoj su vladi na stajalištu kako je najvažnije to da je zdravstveni sustav izdržao teret, unatoč činjenici da su napravljene neke greške u upravljanju najvećom zdravstvenom krizom u zemlji nakon one iz 1918., prouzročene španjolskom gripom.

Brojke objavljene u utorak uključuju sve dostupne slučajeve kod kojih je smrt mogla biti povezana sa zarazom koronavirusom, poput pacijenata s ranijim respiratornim oboljenjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:57